Квалификације за ЛЕ: Гол отвара врата пласмана Спартака у други круг

Желели су најбоље: да савладају северноирски Колерајн у првој утакмици 1. кола квалификација за Лигу Европе, обезбеде безбедну предност и на реванш оду као на леп излет.
Mile Savković veruje u prolazak u drugu rundu kvalifikacija za LE Foto: J. Grlić
Фото: Миле Савковић верује у пролазак у другу рунду квалификација за ЛЕ Фото: Ј. Грлић

Уместо тога, захваљујући најпре властитим грешкама и погрешној игри, фудбалери Спартака Ждрепчеве крви могли су да остану без свега. Тек касним голом Милета Савковића из пенала, у надокнади времена, успели су да изједначе и сачувају наду да ће, ипак, визирати пасоше за други круг надметања.После новосадских 1:1, причали смо са јединим стрелцем на новосадском „Карађорђу” Милетом Савковићем, пред полазак за Белфаст.

Уколико будемо играли добро као екипа, испливаће тада у први план и појединци и зато се надам да ћемо надокнадити све оно што у Новом Саду нисмо успели да урадимо (Миле Савковић) 

„Уместо да дођемо до лепе предности, направили смо кикс и сада ћемо у Колерајну морати да се вадимо“, рекао је Савковић.“ Свесни смо да је пред нама тежак задатак, али и даље смо задржали улогу фаворита и убеђен сам да можемо да славимо у Северној Ирској. Сумњам да ће домаћин нешто мењати у властитој игри, верујем да ће и у реваншу бити посвећнији одбрани властитог гола, тим пре што му резултат из првог дуела одговара. С друге стране, ми морамо да постигнемо барем један погодак, који би нас повео ка жељеној победи и пласману у деруги круг.“

Колерајн се представио као веома чврста екипа, али и тим који, осим игре у одбрани, нема пуно идеја, ни амбиција у нападу. На “Карађорђу” је до гола Мекалума стигао после грешке голмана Перића и могућег фаула над њим. Ипак, све до пред сам крај сусрета острвски тим чувао је минималну предност.

„Видели смо с ким имамо посла и јасно нам је како морамо да играмо. Постизање гола нам је приоритетни циљ, иако никако не би ваљало да почнемо да срљамо. Мораћемо да будемо стрпљиви, да градимо акцију по акцију и шансе ће у том случају наићи. Паметном игром исплешћемо мрежу пред голом Yонса, а било би јако лепо да се и у реваншу упишем у листу стрелаца. Наравно, најважније је то да испунимо циљ и елиминишемо Колерајн, а ко ће бити егзекутор, најмање је битно. Уколико будемо играли добро као екипа, испливаће тада у први план и појединци и зато се надам да ћемо надокнадити све оно што у Новом Саду нисмо успели да урадимо“, верује Миле Савковић.

У главном граду Северне Ирске Спартак ЖК ће одрадити тренинг и преноћити, а у среду аутобусом одлази у 50 км удаљену покрајину Алстер и градић Колерајн (око 25.000 становника), где ће увече тренирати на стадиону Шоуграундс (капацитет 13.132 места). Утакмица се игра у четвртак и  20.45 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести