Линглонг Супрелига: Буран реми у Лучанима

Младост и Пролетер су ремизирали у занимљивом мечу на отварању трећег кола Суперлиге.
Fudbaleri Proletera drugi put odigrali nerešeno  Foto: FK Proleter
Фото: ФК Пролетер

Дуел су обележила искључења, по једно на обе стране. Домаћин је са играчем више стигао до изједначења, не и до победе јер је затим и њихов играч морао раније у свлачионицу. Био је 10. минут када су Новосађани припретили преко Стаменића који је извео корнер, а Андрејевић је добро захватио лопту главом, али је она завршила замало крај Росићевог гола. У 18. минуту Лазар Јовановић је извео „скраћени“ корнер, у идеалној прилици се нашао Радивојевић, срушен је са леђа, али за арбитра Лукића то није био прекршај за најстрожу казну. Нову добру прилику пропустили су домаћини у 22. минуту када је искусни Одита исувише оклевао у два наврата надомак Петрићевог гола. У 24. минуту због другог жутог картона Радиновићу је показан пут у свлачионицу. Гости су дошли до вођства три минута касније. Милошевић је, стекао се утисак, стартовао на лопту, али је Миросављев театрално пао и Лазар Лукић је после кратког оклевања показао на белу тачку. Ударац Чоловића са 11 метара умало није зауставио Росић, али лопта је преко његових руку ипак завршила у мрежи. Надомак изједначења Лучанци су били у 35. минуту када је после корнера Јовановића ударцем главом лопту тик крај стативе послао Богдан Милошевић. Само два минута касније после великог притиска Младости виђене су две шансе, најпре Одитина, а одмах затим и силовит ударац Андрића који је изблокиран.

У наставку меча Лучанци су од самог старта кренули агилно и већ у 46. минуту после добре акције Јовановића и Андрића уследио је ударац главом Одите, али је лопта завршила тик крај стативе. Убрзо затим домаћини су анулирали предност Пролетера. Брзу акцију је започео и идеалним додавањем завршио Лазар Јовановић, па је са седам, осам метара Павловић послао лопту у горњи десни угао немоћног Петрића. Пет минута касније после центаршута Лековића сјајном интервенцијом је Петрић осујетио ударац Одите са неких десетак метара. Гости су опасно запретили у 81. минуту, када је брзу контру започео Чоловић, упослио је Јовановића који је преварио и Росића, послао лопту ка голу Лучанаца, али је његов покушај у последњем тренутку осујетио Богдан Милошевић.

Младост – Пролетер 1:1 (0:1)

ЛУЧАНИ: Градски стадион, гледалаца: 1.200, судија: Лазар Лукић. Помоћници: Драган Богићевић и Александар Станојковић (сви из Београда). Стрелци: 0:1- Чоловић (из једанаестерца) у 27, 1:1 – Павловић у 50. минуту.

Жути картони: Стојановић, Андрић (Младост), Радиновић, Балабановић, Пејић (Пролетер). Црвени картон: Радиновић (Пролетер) у 24. и Јовановић (Младост) у 84. минуту.

МЛАДОСТ: Росић, Секулић 8, И. Милошевић 7, Андрић 7,5, Лековић 6,5, Павловић 7,5, Радивојевић 7,5, Б. Милошевић 7,5, Стојановић 6,5 (46. Обровац 6,5), Одита 7 (78. Сураку), Јовановић 7,5.

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7,5, Пејић 7, Андрејевић 6,5, Леандро 7, Марјановић 6,5 (90+1. Јаблан), Балабановић 6,5, Јовановић 7, Чоловић 7,5, Радиновић, Стаменић 7 (52. Новаковић) 7, Миросављев 6,5.

Фудбалери Пролетера други пут одиграли нерешено  Фото: ФК Пролетер
Fudbaleri Proletera drugi put odigrali nerešeno  Foto: FK Proleter

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести