Мирковић: Брине ме што играч Партизана бежи од лопте

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизан Зоран Мирковић каже да са посебним емоцијама чека дуел са бившим клубом Радом у одложеној утакмици 5. кола Суперлиге, али и да признаје да је екипа делимично мислима на дуел са Црвеном звездом.
Zoran Bata Mirkovic/Fonet
Фото: FoNet

"Рад има доста играча из своје омладинске школе, који осећају клуб и који знају да играју, имају брзину по боковима, чврсти су у дефанзиви, имају јаког нападача, Михајловића. Биће веома тешко. Једино што није добро што ће неко морати да изађе незадовољан резултатом", рекао је Мирковић на конференцији за медије. 

Мирковић је истакао да су му осећања помешана јер је фудбалску каријеру почео на Бањици.

"Поникао сам у Раду, прве фудбаске кораке сам направио у том клубу. Изузетно га ценим, поштујем и волим. Рад у овом моменту има доста добру екипу. Зоран Милинковић је искусни стручњак и изузетно га ценим", казао је Мирковић. 

Партизан је у прошлом колу победио Пролетер из Новог Сада 1:0, уз доста среће, а Мирковић истиче да друго полувреме није ништа ваљало.

"Мора да се окрене. Могу да схватим да су играчи дошли мало преморени са репрезентативних обавеза. Било је играча и који су одиграли 180 минута и имали далека путовања, али не могу да схватим оно издање. Човек и кад је уморан треба мало више да укључи мозак и да боље реагује на терену. Оно је било катастрофално", рекао је стратег црно-белих. 

Он је додао да је екипа била у контра ритму и да не може да схвати страх у игри своје екипе.

"Играч Партизана да бежи од лопте, да не жели игру, ко год да је са друге стране. Не могу то да схватим. То ме брине", казао је Мирковић. 

Мирковић је најавио да ће бити и пар промена у екипи за сутрашњу утакмицу. 

Црно-беле након овог викенда очекује и 158. вечити дерби са Црвеном звездом у недељу, такође у Хумској. 

"Сигурно да смо сви у мислима мало у недељи, али посебан мотив не треба. Ово је њихов посао, њихова професија. Играју првенствену утакмицу, играју за свој клуб. И на првом и последњем месту то им је посао", рекао је Мирковић.

Он је додао и да је распоред густ, али да је ово морало да се догоди једном. 

"И Звезда има своју активност вечерас, односно, не своју активност, него Лигу шампиона, тако да смо отприлике у истој ситуацији", рекао је Мирковић.

Новинари су приметили да је могућ да Партизан у недељу после дербија буде лидер на табели. 

"А је л'' тако?", упитао је Мирковић, а онда уз осмех додао: "Није далеко ни недеља".

Заостала утакмица 5. кола Суперлиге Србије Партизан - Рад игра се у среду од 17 сати у Хумској. 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести