Одлична партија младих фудбалера у лепом амбијенту у Новом Саду

Под појачаним нивоом емоција, после победе сениора над Грузијом и пласмана на Светско првенство, у лепом амбијенту, пред око 5.000 гледалаца на новосадски стадион “Карађорђе”, млада селекција Србије је одиграла одличну партију и савладала у дербију групе сјајну репрезентацију  Русије – 3:2.
Marko Grujic i Oleg Lanin
Фото: Ј. Грлић

Када се подвуче црта, имали су гледаоци разлога за задовољство, најпре због наше  победе, као и због квалитета фудбала који су имали прилику да прате током свих 90 минута. Дерби у групи 7 припао је чети коју предводи селектор Горан Ђоровић, али треба нагласити и то да је ривал показао снагу, два пута стизао вођство наших младића и није допуштао ни за тренутак било какво опуштање. Ни гледаоцима, још мање репрезентативцима Србије.

„Надиграли смо веома добру екипу Русије, која је показала да је снажна и квалитетна“, истакао је селектор Ђоровић.

„Ривал је одиграо утакмицу на начин на који смо то и очекивали, јер смо имали прилику да се уверимо да је реч о селекцији која ће нам бити највећи конкурент у борби за прво место у групи. Ово је још увек почетак квалификација и пуно искушења је још пред нама. Лепа је победа, али је свака наредна утакмица још важнија и у том стилу желим да рамишљају и играчи.“


Пуна свечана ложа

До последњег места била је испуњена свечана ложа на “Карађорђу”. Пуно људи из миљеа српског фудбала желело је да пружи подршку нашој екипи. Уз председника ФСС Славишу Кокезу био је селектора сениорске селекције Славољуба Муслина, заједно са сарадницима Младеном Крстајићем, Зораном Филиповићем и Слободаном Павковићем. Били су ту и Горан Буњевчевић, Саво Милошевић, Драгиша Бинић, Адем Љајић, као и велики број скаута и агената и осталих гостију.


У нашем тиму одличне партије приказали су двоструки стрелац Лука Јовић и двоструки асистент, капитен Андрија Живковић. Уз њих, веома добре роле имали су и Саша Лукић, Данило Пантић, као и голман италијанске Салернитане Борис Радуновић. Чувар мреже Србије, младић рођен 1996. године, у неколико наврата мајсторски је заштитио свој гол и у великој мери допринео томе да наш тим освоји три велика и важна бода.

„Не бих у први план посебно да истичем никога појединачно. Имамо индивидуални квалитет, што је неспорно, али ми је увек у првом плану јак колектив. Е, у том сегменту сам задовољан, јер одиграли смо тимски и показали наглашену жељу да победимо. Три пута смо стицали предност, два пута су је Руси сустизали, али на крају су бодови припали нама. Вредност победе је тим већа, јер смо савладали јаког супарника и сада желимо да наставимо у истом стилу. Неће нам бити лако, доста је тестова пред нама, али је битно да смо у прва три сусрета забележили максимални учинак, што је основа за умерени оптимизам“, казао је селектор.

Занимљиво је да пре утакмице у Новом Саду ни једна од две селекције није примила гол у квалификацијама за Европско првенство у Италији и Сан Марину 2019. године. Руси су имали гол-разлику 4:0 из три сусрета, а наши репрезентативци су остварили у две утакмице скор од 6:0. Међутим, у дербију су голгетерски били расположени и једни и други, већ у првих 45 минута резултат је био 2:2, а Лука Јовић је, у 60. минуту, постигао други, победоносни погодак за Србију.

На другој страни, расположеним српским фудбалерима успешно су парирали стрелци Рифат Жемалетинов и Георги Мелкадзе, док је на средини терена запажен био капитен Иља Жигулев. Срећом по нас, већи број квалитетних играча и, ипак, значајнији индивидуални потенцијал били су од пресудне важности, па је новосадска публика дугим аплаузом испратила с терена будућност нашег фудбала.      

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести