Мората: Нећу назад у Челси, хоћу да останем у Атлетику

МАДРИД: Шпански фудбалер Алваро Мората изјавио је да жели да остане у Атлетико Мадриду и да нема жељу да се врати у свој матични клуб Челси.
morata, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Alastair Grant, file)

Мората је у јануару из Лондона дошао на позајмицу у Мадрид, одиграо је 16 утакмица и постигао шест голова, али је питање да ли ће остати у родном граду.

"Оно што желим веома је јасно, а то је да желим да останем у Мадриду. Урадићу све што могу како би наставио да играм у клубу и да будем успешан и овде. Немам намеру нигде да идем, срећан сам овде", рекао је Мората, а преноси Марка.

Преласком у редове "јорганџија", 26-годишњи нападач покажао је више него током боравка на "Стамфорд бриџу".

"План је да наставим да играм дуги низ година на највишем нивоу. Иако је ово позајмица, овде веома добро напредујем и надам се да ово може да буде право решење. Дао сам све од себе доласком на позјамицу у Атлетико и сада ћу дати све да останем овде. То је једино што имам на уму", рекао је шпански репрезентативац.

Мората је прокоментарисао и најављени одлазак Антоана Гризмана.

"Треба да поштујемо ту одлуку због свега оног што је учинио за клуб. Промена је увек тешка, али знам да ћемо имати такмичарски и мотивисан тим за следећу сезону".

Лондонски Челси могао би све играче са позајмица да врати у клуб због забране трансфера у два наредна прелазна рока коју му је потврдила Међународна фудбалска федерација (ФИФА).

У случају бившег нападача Реал Мадрида и Јувентуса, Атлетико има опцију да откупи комплетан уговор и држи све у својим рукама.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести