Натхо: Притисак ствара боље играче

БЕОГРАД: Фудбалер Партизана Бибрас Натхо изјавио је да меч против Војводине био важан јер је екипа показала карактер.
1

Црно-бели су у 15. колу Суперлиге победили у Београду новосадску Војводину са 4:0, уз два гола Натха.

"Истина је да смо пре ове изгубили важну утакмицу против Чукаричког коју смо морали да добијемо под императивом, али смо нажалост изгубили. Имали смо заиста велики притисак прошле недеље, али то је на крају и део фудала.

Ако не волиш притисак, не можеш да га издржиш, онда немој ни да играш фудбал", рекао је Натхо за клупски сајт.

Израелац је истакао и да се велики тимови и играчи рађају када дође до притиска.

"Зато је ова утакмица с Војводином била за нас веома важна, јер је то тим који се бори с нама за друго место тренутно. Желели смо да покажемо ко смо и где припадамо посебно јер играмо на нашем стадиону и драго ми је да је тим на све што се дешавало одреаговао одлично. Играли смо добро, борили се до краја и били сконцентрисани сто посто и као последица тога уследио је и крајњи резултат од 4:0 за нас", рекао је Натхо.

Везни играч црно-белих рекао је да му је важно што је постигао два гола.

"Ја сам као и сви други такође осећао велики притисак и знао сам колико је утакмица важна за Партизан. Одатле и моја реакција после прославе гола, јер фудбал морате да играте са емоцијама, да уживате у ономе што радите. Веома смо задовољни резултатом и игром, али најважније је да тако наставимо", рекао је Натхо и додао да више не смеју да дозволе да губе бодове.

Говорио је и о разлозима осцилација у игри Партизана.

"Разлога има више. Када на свака три дана играте Лигу Европе, а потом национално првенство, то није нимало лако. Почевши од психе па до физичког умора. Али ово је фудбал и све што смо ми сада прошли и пролазимо треба да је за наук и младим играчима којих има много у тиму. Ипак, мислим да ће нас све ово учинути још бољим, паметнијим и да ћемо у наредним утакмицама после Евопе такође показати реакцију на сва прошла дешавања".

Партизан у четвртак очекује дуел с Манчестер јунајтедом у ЛЕ.

"Идемо тамо да играмо нашу игру, да будемо 100 посто концентрисани.

Сваки играч мора да буде свестан, а знам да јесу, да у овој утакмици свако мора да буде најбољи и бољи од себе до сада. Знам колико сви желим да наставимо с добрим резултатима у Европи. Све ћемо учинити да прођемо групу", заључио је Натхо.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести