Немања Гудељ верује да ће Србија ићи на ЕП: Против Шкота борбеније него што је било у Норвешкој

Репрезентативац Немања Гудељ верује да ће наш национални тим ићи на Европски шампионат а да би у томе успео мораће да буде борбен у мечу са Шкотском, чак и борбенија него што је био у Норвешкој.
gudelj
Фото: Youtube Printscreen

- Циљ је да одиграмо борбено против Шкота као у Норвешкој, чак и боље. Увек мислим да може боље. Јесте Шкотска добра селекција, зна  који су јој квалитети и шта не треба да ради. Имају добар тимски дух и нису yабе дошли ту где јесу. Имају Шкоти јаке играче напред, често играју на другу лопту и ако успемо у том аспекту да их добијемо, да добијамо дуеле, мислим да имамо шанасу да добијемо утакмицу -  рекао је Гудељ.

Утакмица против Шкота је важна из два разлога  - истако је Гудељ.

- Први - јер прва следећа је увек најважнија и други -  јер може да нас одведе на Европско првенство.

Логично је што Гудељ жали што репрезентација неће имати подршку са трибина.

- Нема везе да ли сам стартер или не, осетио сам поревење селектора од првог доласка и то је најважније. Не бих ја ту много додавао, наши играчи играју у великјим клубовима, сви знају шта нас чека. Морамо да се држимо себе и да одрадимо то што ми знамо да радимо. Жао нам је што нећемо имати навијаче уз нас, али ми ћемо дати све од себе да ускоро на терену можемо то заједно да прославимо – поручио је Гудељ.

Искусни репрезентативац и треба да шири оптимизам, међутим, повреде и корона узимају данак и велика је непознаница на које ће играче селектор моћи да рачуна. Но, без обзора на недаће које су притисле национални тим ово је прилика да Србија после две деценије оде на европски шампионат.

С. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести