Тумбаковић: Проблем је са играчима из Италије, чекамо...

БЕОГРАД: „Велики проблем када су у питању играчи из Италије. Овог момента не могу да дан дефинитиван одговор, јер га ни ја не знам”, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић.
tumbakovic, fonet
Фото: FoNet

Власти у појединим деловима Италије увеле су ригорозне мере по питању напуштања земље и сада су под великим знаким питања за утакмицу са Шкотском, пре свих Никола Миленковић и Душан Влаховић из Фиорентине,.

"Капитен Александар Коларов и Сергеј Милинковић-Савић су ту, у Србији, у нашем спортском центру. Осталу групу играча очекујемо у току дана. Комплетна група људи из Савеза која се бави организационим послом покушава да све реши. То је питање садашњости, ова корона која је ескалирала у целој Европи. Питање је и фудбалске организације и администрације у региону, ми имамо тај проблем. И пред Норвешку смо имали тај проблем, јер та регија Бремен има свој закон који не дозвољава играчу да дође. У Фиренци је сличан проблем. У сталном смо контакту, а ми очекујемо до краја дана да и Миленковић и Влаховић буду са екипом", рекао је Тумбаковић на онлајн конференцији за медије.

Додатни проблем је и повреда капитена Коларова, као и спремност Филипа Костића и Михаила Ристића, након паузе коју су имали.

"Он има повреду задње ложе, то су мека ткива са којима никада ниси начисто. Наш здравствени блок који се бави физичком припремом ће учинити све да Коларова оспособе. Он је у овом моменту на нивоу да може да одговори захтевима једног тренинга, и то не пуно, а ми ћемо све учинити да га оспособимо за утакмицу. Костић је у процесу рехабилитације. Добро је, без обзира на минутажу, играо за клуб. Али за колико минута је спреман, то нико не зна, али захтеви утакмице и одговорност поред селектора преузимају и играчи. У ова три дана ћемо имати јасну слику какве су могућности и Коларова, Костића и Ристића, који је имао сличан проблем као Коларов. Он је играо за клуб, али не пуно", поручио је Тумбаковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести