Немања Суботић: Против Јавора немамо право на грешку

Сигурно је да је реми у дерби утакмици с Партизаном за фудбалере Војводине значио много више од освајења бода.
Nemanja-Subotic 2
Фото: Немања Суботић, фото: Ј. Грлић

Једноставно, нашли су се у кризи игре и резултата и управо један овакав искорак био им је потребан да се подигну, убеде себе саме да и те како умеју да играју квалитетан фудбал, али и да их погура у првенственој трци пред скорашњи одлазак на зимски одмор. Новосађани су изгубили предност коју су имали у односу на конкуренте у борби за излазак на европску сцену и сада им је потребно да им не дозволе да одмакну, чиме би створили предуслове да на пролеће, освежени и, верујемо ,појачани обезбеде испуњење циља.

Један од битних шрафова у Вошиној фудбалској машинерији у овој сезони је Немања Суботић (25), момак који је дошао из Добановаца и брзо се наметнуо и заслужио симпатије навијача. У последње време је и он,заједно са саиграчима, запао у кризу.

„После серије лоших резултата, пада форме и промене тренера, утакмица с Партизаном у Београду дошла је баш у незгодном тренутку за нас“, причу је Суботић почео осврнувши се на прошлонедељни дерби с црно-белима.

„Сели смо, изразговарали се и договорили да учинимо све да се као екипа подигнемо и против једног од најтежих ривала у лиги пружимо максимум. Временски услови за игру били су веома лоши, али нас је тренер Васиљевић добро тактички наместио и имали смо пред собом јасну слику тога како треба да одиграмо. Ни једног тренутка нисмо помислили да се бранимо, отишли смо да играмо фудбал, па шта урадимо. Знали смо да само брањењем сопственог гола ништа добро по нас не можемо да очекујемо и одиграли смо борбено и храбро, па нас је на крају Бог погледао и успели смо да изједначимо, после грешке голмана Владимира Стојковића.“

Само по себи наметнуло се питање због чега је таква, храбра и борбена игра изостала у дуелима с Радником, Бачком или Борцем.

Фото: Немања Суботић, фото: Ј. Грлић

„То је питање на које нико од нас не може да пронађе одговор, или да објасни шта нам се то догодило. Причали смо у свлачионици доста о томе и заиста немам адекватан одговор. Ипак, против Партизана смо преузимали одговорност, нисмо се бојали грешака и ваљда нас је то довело до бода.“

Немања је јако добро почео сезону, често је улазио у шансе, постигао и четири гола, асистирао, а онда је стао и почео да пада у форми. Уз то, било је приметно и да му све чешће недостаје снаге.

„Први део сезоне, неких 15 утакмица, играли смо доста добро, посебно у првом делу тог периода. Осећао сам се одлично, а плод мојих игара били су голови и асистенције. После тога, међутим, осетио сам физички замор, екипа је почела слабије да игра и нисам имао неко покриће у добрим партијама саиграча, па су лако могле да се уоче све моје слабости. Можда је разлог, не и алиби, то што сам у Војводину летос дошао одмах по завршетку првенства и без дана одмора почео припреме за нову сезону. Уз то, није исто играти у Првој и Суперлиги, јер овде је све физички захтевније, квалитетнији су играчи, а много је већи и притисак, односно очекивања навијача да у свакој утакмици мора да се победи. Ипак, настојим да што боље тренирам и верујем да ћу се брзо вратити у стару форму и оправдати очекивања тренера, саиграча и комплетне јавности наклоњене Војводини.“

Пред новосадским суперлигашем је веома важна утакмица с Јавором, у којој, на стадиону „Карађорђе“, једноставно немају право на грешку. Победа је императив, јер би се уз њу много мирније дочекао последњи сусрет ове јесени, а то је војвођански дерби с препорођеним Спартаком, у Суботици.

„Бод освојен против Партизана добиће на важности тек ако победимо у суботу Ивањичане. Тријумф би нам пуно значио на пољу самопоуздања, али и као повратак на победнички колосек. Уколико освојимо сва три бода, а искрено се надам да хоћемо, прикључићемо се ривалима у борби за Европу. Онда следи дерби у Суботици, који ће бити прави шлаг на торту на крају овог дела сезоне и надам се да ће тада временски услови бити добри, односно да ће терен омогућити обострано квалитетну игру. Наравно да се надам и тријумфу у  Суботици.“

Конкуренција за европску визу одавно није била изједначенија, јер у овом тренутку исти циљ као и Војводина имају Спартак, Вождовац, Чукарички, Раднички и Напредак.

„Чињеница је да ће се на пролеће водити велика битка за места која гарантују излазак у Европу. Надам се да ћемо се у зимском прелазном року појачати квалитетним и искусним играчима и да ћемо остварити основни циљ, а то је обезбеђење европске визе. Ривали су веома квалитетне и јаке екипе, што не треба да нас оптерећује. Битно је да у директним окршајима с њима победимо, или барем да останемо непоражени што би нам донелео велико задовољство на крају првенства“, нагласио је Немања Суботић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести