Никола Дринчић биће предводник Војводине на терену

ЗЛАТИБОР: Никола Дринчић, фудбалер од ког се очекује да у новој сезони буде командант игре Војводине и продужена рука будућег шефа стручног штаба на терену, одрадио је прве тренинге на Златибору.
Nikola Drinčić/A. Predojević
Фото: А. Предојевић/Никола Дринчић би требало да буде лидер екипе

И одмах је могло да се примети да је реч о истинском лидеру, момку којег саиграчи изузетно уважавају и слушају, па се може очекивати да ће бити право појачање. Никола је рођен у Батајници 1984. године, а открио нам је да је његов отац Врбашанин и да је за војвођанско поднебље посебно везан. Отац је две ћерке, човек посвећен фудбалу и здравом животу и због тога му, како тврди, припреме за сезону не падају тешко, иако има пуних 35 година.

- Налазим се пред новим изазовом у каријери и потпуно сам спреман с њим да се суочим. Дошао сам у Војводину са жељом да остварим лични и клупски успех, јер сам од људи из руководства клуба сазнао да је задатак екипе да се избори за право играња у европском такмичењу. То ми је дало додатни мотив и жељу да дођем у Нови Сад и покушам да допринесем, верујем, нашем заједничком будућем успеху. И прошлог лета готово да је била завршена прича о мом доласку међу црвено-беле, није се реализовала и отишао сам у Ниш, али сам сада ту, спреман да максимално допринесем остварењу циљева – јасан је Дринчић.

Колико познајете играчки кадар Војводине?

- Познајем углавном све нове саиграче. Имамо добар тим и ако на све то будемо додали одговарајући карактер и жестину, можемо до прве утакмице да   будемо добра такмичарска екипа. На основу утакмица које сам играо против Воше и оних које сам гледао сматрам да квалитет ових младих момака није споран. Уз долазак нових играча у прелазном року, повећање енергије читаве екипе и изградњу победничког менталитета можемо да стигнемо до реализације онога што намеравамо да урадимо.

Већ на првом тренингу могло је да се уочи да ћете бити вођа екипе?

- Иза мене је дуга каријера, али се не оптерећујем некаквим морањем да будем лидер тима. То долази само по себи, важно је да се и саиграчи и ја понашамо максимално професионално, да испуњавамо све захтеве које тренер буде поставио пред нас и све ће бити у реду.

Иза вас је одлична сезона у Нишу, а ипак сте променили средину?

- Иза мене је остала заиста добра сезона у Радничком, играли смо на високом нивоу и екипа и ја и остварили смо историјски успех освајањем другог места и пласманом у полуфинале Купа Србије. Сада је време да се иде даље, да се пред себе поставе неки нови изазови и због тога сам дошао у Вошу.

Какав пријем очекујете код навијача новосадског тима?

- Ако будем играо добро и пријем ће  бити исти такав, а ако будем лош, наравно да неће бити добро.

Чему се надате у долазећој сезони?

- Место нам је сигурно међу прве четири екипе, али морамо да тежимо још нечем вишем. Војводина је велики клуб и њени навијачи и град Нови Сад заслужују да она буде у самом врху. Ту немам никакву дилему – категоричан је Никола Дринчић.

Текст и фото: А. Предојевић

Голмани на поштеди

Јуче је с тренером голмана Миланом Јованићем радио само Никола Симић. За то време, лакше повређени капитен Емил Роцков и млади Немања Тороман лагано су трчали по страни терена хотела Палисад. Како смо сазнали од чланова медицинског тима Воше, њихове озледе нису теже природе и они ће се данас придружити саиграчима у пуном тренингу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести