Окука разочаран – игра солидна, резултат не

Иако су обе екипе у првих 14. кола Суперлиге пуно пута разочарале навијаче, на табели трећепласирани Партизан и осмопласирана Војводина, ако ни због чега другог, а оно због - традиције, одиграли су дерби последње  утакмице у последњем колу првог круга такмичења.
partizan vojvodina1, fk partizan
Фото: ФК Партизан

Победа (2:0) је припала црно-белима, доневши им радост, а Новосађанима је остало разочарање, јер одиграли су сасвим солидну утакмицу, а остали без ичега. Тако је то у фудбалу, приметиће већина - ни једнима ни другима нико није крив, осим њих самих, што се налазе ту где јесу и што ће у наставку првенства морати да се ваде и покушају да надокнаде оно што се још може надокнадити.

„Разочаран сам због пораза“, рекао је по завршетку сусрета Драгомир Окука, шеф стручног штаба Војводине.

Дан касније искусни стручњак је проширио своја размишљања:

„Одиграли смо, осим можда у првих 20-25 минута, сасвим добру утакмицу, створили неколико лепих прилика, али нисмо успели да их реализујемо. Момци су били одважни, фокусирани, спроводећи у дело оно што смо замислили. Када играш лоше, нема места разочарању, али када пружиш партију попут наше у Београду, остаје ти управо тај горак осећај.“

Симпатизери новосадског суперлигаша, судећи по њиховим реакцијама на друштвеним мрежама, љути су због досуђеног пенала за црно-беле и недосуђеног у корист Воше. У 27. минуту, после контакта између Јанковића и Милојевића у шеснаестерцу, арбитар Данило Грујић показао је на белу тачку. Међутим, пар минута касније, дуел сличног, можда и јачег интензитета на другој страни, а у којем су учествовали Марковић и поново Милојевић, није тако проценио и дозволио је да се игра настави.


Јанковић бржи од Рикарда

Утисак је да судија Данило Грујић, интернационалац из Ниша, није имао уједначен критеријум приликом досуђивања прекршаја и заштите правила игре. После прекршаја Милојевића над Јанковићем показао је на белу тачку у корист Партизана. Када је судија дао знак да Рикардо изведе пенал, Јанковић је утрчао у казнени простор много пре ударца и свих осталих фудбалера и учинио је то буквално на метар испред Грујића. Пиштаљка је остала нема, Рикардо је, после одбране Роцкова, ипак затресао мрежу, а утисак је да је најстрожа казна макар морала да буде поновљена.

У првом делу игре, после дуела између Ђуричина и Урошевића, Грујић је оправдано показао јавну опомену нападачу Новосађана, због окретања противника обема рукама. Негде пред крај утакмице, међутим, Јанковић је обема рукама оборио на земљу Даниела Граовца, без сумње било је и то за јавну опомену, али је Грујић дозволио да се игра настави. Како носи знак ФИФА на грудима, овакви превиди Грујићу никако не би смели да се догађају, баш као ни (пр)оцене готово идентичних прекршаја после којих једном досуђује, а други пут - не најстрожу казну.


„Немам ту нешто посебно да коментаришем. Судија је то тако видео и донео одлуке какве је донео. На њих нисмо могли да утичемо, али је добро то што смо наставили да играмо у солидном ритму, остали смо храбри и штета је што неку од прилика нисмо материјализовали“, казао је Окука.

Могла је Воша да стигне до изједначења у другом делу, када је слободан ударац са преко 20 метара извео Лазар Арсић, али је уместо мреже погодио пречку. Потом је запретио и Синиша Саничанин, али није најбоље захватио лопту у доброј позицији, неколико метара удаљен од гола домаћина.

„Одиграли смо добар сусрет, у којем смо, нажалост, остали празних шака“, казао је Немања Милојевић, фудбалер који је најпре скривио једанаестерац, а потом био фаулиран у казненом простору Партизана.

„Не желим да коментаришем ни једну од тих ситуација, све је могло да се види у ТВ преносу. Добили смо дан паузе у понедељак, а онда почињемо да се припремамо за утакмицу са екипом Младости у гостима. Радује нас однос према игри  против Партизана и успемо ли да то поновимо и у Лучанима, бићемо на добром путу да остваримо жељени резултат, у дуелу с директним ривалом за пласман у горњи део табеле.“

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести