Партизан испао из Лиге Европе ремијем против АЕК Ларнаке

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана елиминисани су вечерас у трећем колу квалификација за Лигу Европе пошто су на свом терену у Хумској одиграли нерешено 2:2 (1:0) против кипарског АЕК из Ларнаке.
m
Фото: Tanjug (Miloš Milivojević)

Кипрани су славили у првом мечу у Ларнаки са 2:1, па су се укупним резултатом 4:3 пласирали у плеј-оф, где их очекује двомеч са екипом Дњепар-1 из Украјине.

Партизан ће се за европску јесен борити у плеј-офу Лиге конференција.

Ривал црно-белима у Хумској 18. августа биће Хамрун са Малте који је после бољег извођења једанаестераца елиминисао Левски у Софији.

Реванш ће се одиграти 25. августа на Малти.

Успаванку у Хумској која је трајала двадесетак минута, прекинула је контра Партизана, а Фусени Дијабате сјајно је упослио Рикарда Гомеса који је погодио за 1:0.

Екипа Илије Столице после вођства умртвила је игру и практично престала да игра фудбал, што јој се обило о главу у 51. минуту када је после центаршута Ђурча Светозар Марковић скренуо лопту у своју мрежу.

Био је то тек увод у спектакуларних шест минута фудбала у којима је виђено три гола.

Партизан је повео са 2:1 у 54. минуту, а актери су били исти као код првог гола.

Дијабате је центрирао, а Гомес главом спровео лопту у мрежу.

А онда нови хладан туш на стадиону Партизана.

Већ у 57. минуту Француз Имад Фараж предриблао је "читаву Хумску", преваривши неколико фудбалера црно-белих и послао лопту у рашље Поповићевог гола за коначних 2:2.

Домаћин је највећу шансу за тријумф и одлазак у продужетке пропустио у 76. минуту када је Квинси Мениг погодио стативу.

Пре почетка меча, током читаве утакмице и на крају двомеча против Кирпана навијачи Партизана, а било их је на стадиону 10.802, захтевали су одлазак управе на челу с Милорадом Вучелићем.

Партизан ни после 450 минута такмичарског фудбала не зна за тријумф, а последњу и једину победу ове сезоне црно-бели су остварили на старту Суперлиге против Јавора (4:0) у Ивањици, пре више од месец дана.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести