Партизан остаје без поузданог штопера: Валијенте близу Спортингу из Хихона

Марк Валијенте је, по доласку у Партизан, показао завидан квалитет на позицији штопера и био стуб одбране која је у јесењем делу минуле сезоне била најбоља у Суперлиги.
valijente, fk partizan
Фото: Mark Valijente, foto: FK Partizan/M. Todorović

Све је ишло на воденицу шпанском интернационалцу, форма је била константна, похвале стизале са свих страна, а онда је уследила повреда од које се искусни дефанзивац није сасвим опоравио и пао је у други план код тренера Зорана Мирковића, а нешто касније и код Сава Милошевића. Због тога су црно-бели, који планирају да ангажују још двојицу странаца, решили да се опросте од Шпанца, како би регулисали број иностраних играча.

Валијенте, међутим, не мора да се брине за даљу каријеру. За њега су заинтересована два клуба из шпанске Сегунде, а посебно је озбиљан Спортинг из Хихона који у наредној сезони планира да напокон избори пласман у Примеру. Партизанов дефанзивац означен је као капитално појачање, јер би искуством и несумњивим квалитетом, како је процењено, могао да помогне у остваривању тог циља. Преговори са црно-белима су већ почели и ускоро би требало очекивати реализацију посла. Посебно, што Валијенте тешко да би „парном ваљку“ био од помоћи на почетку сезоне јер није са њим ни прошао припреме.

Спортинг из Хихона је прошлу сезону завршио на деветом месту шпанске друге лиге, што је означено као неуспех и у клубу се свим снагама упињу да доведу појачања која би их вратила на стазе старе славе. Већ прошле године начињен је први корак када је доведен бивши играч Партизана Урош Ђурђевић, што је био пун погодак, јер је снажни центарфор постигао 11 голова. У почетку није бриљирао, јер, како је сам рекао, требало му је време да се привикне на нову средину, али је, када се то десило, био све бољи и забележио солидан голгетерски учинак. У навали Спортинг нема проблема, али их има у одбрани, па је приоритет да се екипа на тим позицијама појача. Отуд и интересовање Спортинга за Марка Валијентеа.

Ако Шпанац оствари овај трансфер, биће то други штопер који је у овом прелазном року напустио Партизан. Пре њега исто је учинио Светозар Марковић, који је прешао у редове грчког Олимпијакоса. Али, црно-бели неће бити у проблему јер на тој позицији још имају Бојана Остојића, Доминика Дингу, Игора Вујачића и Немању Р. Милетића, који може да игра и као централни дефанзивац.

Београђани су одбрану појачали и доласцима Рајка Брежанчића (леви бек) и Перише Пешукића (десни бек), тако да у тој линији не би требали да имају проблема. С друге стране, очекује се долазак још двојице иностраних играча, који би дејствовали у офанзиви.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести