Партизан у финалу Купа Србије: Стресно и слатко у финишу

Фудбалери Партизана су, у драматичном реваншу полуфинала Купа Србије, надокнадили предност Чукаричког од два гола из првог меча и заслужено ће се борити за трофеј у овом такмичењу, против лучанске Младости, 23. маја у Сурдулици.
Sasa Ilic
Фото: Saša Ilić, foto: FK Partizan

Црно-бели с Топчидерског брда били су бољи од градског ривала и награђени су пресудним голом Саше Илића у 90. минуту. Чукарички је дао све од себе, оставио добар утисак, али Партизан је био квалитетнији, што је на крају одлучило.

Сви у тиму из Хумске су презадовољни урађеним.

„Заслужено смо прошли даље, били смо бољи, а пресудио је Саша Илић, човек који је за овај резултат био и најзаслужнији. Требало је раније да обезбедимо пролаз, али можда је овако слађе, јер је било врло стресно. Одиграли смо тактички беспрекорну утакмицу, још једном показали квалитет, па смо, и поред свих оспоравања која доживљавамо, доказали да смо права екипа. Презимили смо у Европи и борићемо се за домаћи трофеј, што није мала ствар. Утакмица какву смо одиграли на Бановом брду просто није могла да се понови и то се сада показало. Близу смо освајања Купа, али пред нама је још једна препрека коју морамо најозбиљније да схватимо“, рекао је заменик капитена Партизана Мирослав Вулићевић.

Презадовољан је и Саша Здјелар.

„Осећај је феноменалан када надокнадиш два гола минуса против неугодног ривала какав је Чукарички. После пенала смо можда пали у игри, али смо се у свлачионици пресабрали и смислили план за наставак. Показао се као добар и заслужено смо у финалу“, истакао је Здјелар.

Пут ка успеху Партизану прокрчио је Немања Антонов, стрелац првог поготка.

„Нисам ја битан, пре свега бих похвалио навијаче који су нам много помогли. Дали су нам крила да стигнемо и до другог гола. Сада идемо по трофеј и нема опуштања“, поручио је Антонов.

У финишу утакмице црно-беле је сјајном интервенцијом спасао голман Марко Јовичић.

„Било је јако тешко, били смо под пресијом после нешто лошијих резултата у последње време. Ушли смо у меч бојажљиво, али смо се на време тргли и показали квалитет. Награђени смо за труд и борићемо се за трофеј“, рекао је Јовичић.

И шеф струке Чукаричког Ненад Лалатовић слаже се да је Партизан у среду био бољи.

„Партизан је заслужено у финалу, честитам му и желим му да освоји Куп. Последњих двадесет минута моји играчи нису издржали. Мало су се уплашили, рекао сам им да морамо да нападнемо, да пробамо да дамо гол. Промукао сам вичући им „изађи, изађи“, али нису то учинили. Жао ми је што је завршено тако, били смо на прагу успеха, али он је изостао“, рекао је Лалатовић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести