Пролетер освојио вредан бод у Сурдулици

Фудбалери Пролетера су са неугодног гостовања у Сурдулици донели злата вредан бод. Одбрана, на челу са расположеним голманом Милошем Весићем, функционисала је као швајцарски сат, што је и донело вредан бод.
Superliga Srbije: Meč Proletera i Voždovca Foto: Dnevnik.rs/F. Bakić
Фото: С меча Пролетера и Вождовца, Фото: Дневник.рс/Ф. Бакић

- Отишли смо на мегдан Раднику уверени да можемо до повољног резултата. Атмосфера у екипи била је на завидној висини, одиграли смо тактички зрело, гинули за сваку лопту и успели у намерама да не примимо гол. Успели смо оно што није у Сурдулици пошло за ногом Партизану и Земуну, останемо непоражени – задовољан је Весић.

По извештајима са утакмице, Пролетер се углавном бранио.

- Знали смо да ће домаћи френетично бодрени од навијача од првог минута кренути агресивно и све карте бацити у офанзиву. Добро смо се припремили, борили смо се храбро, а мени је као последњем  у бедему припало  да поберем ловорике. Чињеница је да нисмо успели домаћину озбиљније да припретимо, за то је било потребно више концентрације у фази напада. Најважније да смо остварили планирано.


Провера у Мађарској

Првенствену паузу  фудбалери Пролетера искористиће да се што боље припреме за следећу утакмицу са Партизаном. У склопу припрема за црно-беле, Сланобарци у петак путују у Будимпешту, где ће одиграти утакмицу са тамошњом екипом МТК.


Било је неколико чудних судијских одлука, које су ишле на воденицу домаћина.

- Није моје да коментаришем суђење, по коментарима присутних било је домаћинско. Најважније је да смо прекинули бодовни пост и вратили пољуљано самопоуздање – задовољан је искусни голман.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести