РАДЕ БОГДАНОВИЋ ШОКИРАО ИЗЈАВОМ Звезда ће на крају да буде шампион, а лига је јако лоша

Црвена звезда се већ неко време налази у резултатској кризи, па многи сада упиру прстом у тренера Барака Бахара и у њему проналазе главног кривца. Дошао је Израелац у Љутице Богдана са великим жељама и амбицијом, поготово што су се црвено-бели ове сезоне нашли у групној фази Лиге шампиона.
а
Фото: Dnevnik.rs

Ипак, после три кола групне фазе елитног такмичења, екипа са Маракане уписала је само један бод.

О црвено-белима без длаке на језику говорио је некадашњи репрезентативац Југославије, а сада фудбалски аналитичар Раде Богдановић.

– Може он да уиграва шта хоће, то је такозвана “мазалица”, то је бацање прашине у очи, он нема квалитет. Црвена звезда са овим играчима је направљен да би парира у Европи, он сада парира Раднику из Сурдулице или мањим клубовима са мањим буџетима. Привидну ствар је направила ФК Црвена звезда да је велики новац инвестирала, али та количина новца неосликава квалитет фудбалера који је дошао у њене редове. Плата већа од 100 хиљада евра не говори да је то добар фудбалер. Видело се у ових неколико кола у Европи да је Црвена звезда пуна Кулибалија – рекао је Раде Богдановић у емисији “60 минута са Владом и Ацом” na MaxBet радију.

Не сматра Раде Богдановић да је смена Милана Борјана са гола Црвене звезде погрешан потез.

– Прво мислим да је овај голман добра замена за Борјана, јер ни Борјан последњих година није Бог зна шта бранио у Црвеној звезди ако ћемо да анализирамо детаље. Катаи нема ритам, кубурио је са повредом, а чини ми се да ни систем тренера не трпи јаког индивидуалца у тиму који може утакмицу да реши једним потезом. Ту је одабир тренера, али мислим да је највећи проблем то ко је тог тренера одабрао.

Фудбалски аналитичар сматра да ће на крају ипак Црвена звезда освојити шампионску титулу, иако лидерску позицију на табели тренутно заузима Партизан.

– Лига је јако лоша. Нема потребе да се претварамо да не видимо да се овде лопта гура, а не шутира. Покушава да се копира европски фудбал. Партизан ће да буде први до краја јесењег дела сезоне, а на пролеће нека му је Бог у помоћи. Звезда ће да буде шампион. Ова владајућа структура у фудбалском клубу не може да поднесе да не буде близу касе и новца Европске куће фудбала. Видећете ВАР и превере, видећете много што шта од оног што смо већ виђали на фудбалским теренима – закључио је Богдановић.

Курир спорт

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести