Саопштењем се огласио и Раднички: Илија Столица мрзи српски фудбал

Нишки Раднички саопштио је да је нарушио добре односе са Војводином због њеног тренера Илије Столице – за кога је наведено да мрзи српски фудбал.
Radnicki Nis
Фото: Tanjug

Нишлије  сматрају и да Столица не може да прихвати пораз од бољих и да има посебан вид анимозитета према нишком клубу.

„ФК Раднички је имао и више него добре односе са Војводином, који су сада очигледно нарушени доласком тренера Илије Столице у новосадски клуб. Исто то се већ десило и када је господин Столица био шеф стручног штаба Вождовца. Осим Радничког, господин Столица је до сада у више наврата у медијима “таргетирао” и оптуживао и Црвену звезду, која је, као и Раднички, у врху табеле Суперлиге Србије”, наводи се у саопштењу Радничког.

Раднички је навео да Столица напада сваки клуб који се налази у врху табеле.

„То показује да он генерално мрзи српски фудбал за који је рекао да је у блату, а он константним нападима на оне који играју бољи и квалитетнији фудбал од његовог тима, њих неаргументовано ваља по том блату. Очигледно је да он не може да прихвати пораз од бољих, а има и неки посебан вид личног анимозитета према Радничком из Ниша”, пише у саопштењу.

Војводина је изразила незадовољство суђењем Бојана Николића на утакмици у Нишу( 1:1),истакавши да је „брутално и намерно оштећена” и да „сви знају и сви ћуте о намештању утакмица”. Истовремено, Столица је незадовољан суђењем напустио клупу у току утакмице, када је његова екипа остала са десеторицом играча. Раднички је навео да је то саопштење, у коме се „на најгори начин износи низ оптужби на нишки клуб” креирао Столица.

„Саопштење је таквог нивоа да је Радничком испод части да га коментарише”.

Раднички је саопштио да верује у судијску организацију и фудбалске органе Србије и да ће српски фудбал бити унапређен у сваком смислу.

„У сваком случају Раднички жели да на конструктиван начин допринесе развоју српског фудбала, а не да га као неки неаргументовано нападамо јер нам то тако тренутно одговара”, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести