Седморица младих фудбалера потписали уговоре с Војводином

У дому ФК Војводина, на пригодној свечаности и коктелу, прве професионалне уговоре потписала су седморица младића пониклих у клубу, од којих су неки још увек дечаци, а којим су се, сви од реда, обавезали на верност црвено-белима.
Novi Vošini profesionalci u društvu v.d. predsednika kluba Dragoljuba Samardžića i direktora omladinske škole Duška Grujića foto: A. Predojević
Фото: Нови Вошини професионалци у друштву в.д. председника клуба Драгољуба Самарџића и директора омладинске школе Душка Грујића фото: А. Предојевић

Свечано и лепо било је у свечаној сали у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” у Ветернику. У дому ФК Војводина, на пригодној свечаности и коктелу, прве професионалне уговоре потписала су седморица младића пониклих у клубу, од којих су неки још увек дечаци, а којим су се, сви од реда, обавезали на верност црвено-белима. Нови професионалци постали су: Владан Новевски, Вукашин и Вељко Богдановић, Немања Ивановић, сви рођени 2002. године, Вељко Јеленковић (2003.), Урош Кабић (2004.) и Милан Мајсторовић (2005.) Домаћини свечаности били су Драгољуб Самарџић, в.д. председника клуба и Душко Грујић, директор Омладинске школе “Илија Пантелић”.

- Наишао је један од срећнијих дана у нашем клубу, који је означио време када је у јесен стигло пролеће, осликано у ликовима младића који потписују уговоре с Војводином - рекао је Самарџић. - Свима њима желим да наставе у истом смеру и да што пре постану стандрадни првотимци. Срећни смо истовремено и због чињенице да се иза њих налази још читав низ момака који стрпљиво чекају на свој ред да и они ставе потписе испод уговора, што сведочи о томе како и с коликим успехом ради наша омладинска школа. Људи који воде Војводину направили су заокрет у раду и односу према тим дечацима, како нам се више не би догађало да младост одлази без било какве обавезе из Новог Сада. У томе имамо подршку свих људи у граду, а посебно бих истакао допринос Слободана Милутновића, који је много учинио како би ови младићи данас потписали уговоре. Уз све, имамо сјајну сарадњу са стручним штабом сениорског погона, који омогућује нашим изданцима да дебитују за први тим, попут Новевског и Кабића, који су већ осетили то шта значи бити део најбоље екипе Војводине.

Душко Грујић нагласио је да је реч о битном тренутку у каријерама момака који су потписали уговоре, али и за читав клуб.

- У ранијем периоду наша омладинска школа била је оштећена одласком деце у Београд. Велико нам је задовољство што смо изнедрили нове генерације које доводимо и до првог тима. Захвалан сам руководству Војводине што је препознало наш рад и надам се да ћемо у најскоријем времену бити сведоци још оваквих тренутака – казао је Грујић.

Фото: Нови Вошини професионалци у друштву в.д. председника клуба Драгољуба Самарџића и директора омладинске школе Душка Грујића фото: А. Предојевић

У име младих фудбалера захвалио се капитен омладинске екипе Владан Новевски.

- Играти у дресу Војводине част је и привилегија и нешто о чему сам маштао од тренутка када сам почео да тренирам фудбал - истакао је Новевски. - Потписивањем уговора с матичним клубом доказали смо колико вредимо, а будући резултати о томе ће, убеђен сам, још речитије говорити уместо нас.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести