СИПА уручила позив за суд Здравку Мамићу

САРАЈЕВО: Државна агенције за истраге и заштиту (СИПА) БИХ саопштила је да је бившем председнику Динама Здравку Мамићу јутрос уручен позив да се јави у Суд Босне и Херцеговине, као и да он није ухапшен нити ће бити испитан у просторијама СИПА-е.
zdravko mamic
Фото: Youtube Printscreen

Сарајевски Кликс преноси да се Мамић тренутно налази у Мостару и да би требало да се на основу позива појави у суду БиХ.

Како се наводи, тај позив СИПА-е уследио је након што је Хрватска расписала међународну потерницу за Мамићем, а у складу с тим Интерпол је обавестио правосудне институције и полицијске агенције у БиХ о расписивању међународне потернице за Мамићем који се већ годину дана налази у Међугорју. 

Уколико се Мамић буде противио изручењу Хрватској, уследиће судски поступак у којем ће се одлучивати о његовој екстрадицији.

Потерница за Мамићем расписана је након што му је Жупанијски суд у Осијеку одредио истражни затвор у другом судском поступку који је покренут против њега због оптужби за учествовање у извлачењу 38 милиона КМ (око 19,4 милиона евра) из Динама.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести