Станковић: Емотиван тренутак, бићемо храбри и паметни

МИЛАНО: Леп је осећај што сам на стадиону где сам играо 10 година. Тада нисам ни помислио да ћу се вратити као тренер Звезде, рекао је вечерас у Милану тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић.
Dejan Stankovic
Фото: Tanjug

"Заиста, велика емоција за мене, станујем 300 метара одавде. Овај меч је лепа прилика за нас и рекао сам мојим момцима да је меч против Милана награда, премија, шанса да се покажемо, а сигуран сам да ћемо се показати", рекао је Станковић на конференцији за медије, уочи сутрашње реванш утакмице шеснаестине финала Лиге Европе против Милана.

Први меч два ривала у Београду завршен је резултатом 2:2.

"Неће бити лако, чека нас 90 минута борбе, нећемо се предати и нико не може да нам одузме неку наду да идемо даље. То не говорим као песимиста него као реалиста", казао је он.

На питање да ли Звезда може нешто да "препише" од Интера и Специје, који су били бољи од Милана у Серији А, Станковић је рекао:

"Нереално је преписати, Звезда и Интер су различите екипе. Исто не може ни од Специје. Немамо додирних тачака, али на тим утакмицама смо видели да Милан може да буде ''рањив'', копирање било чега није реално", казао је

Станковић и истиче да је Милан фаворит.

"Њима је и 0:0 довољно. Али, ми хоћемо да играмо храбро и паметно. Нема залетања, затварања очију, па да се олупамо. Показали смо да знамо да играмо на резултат, и кад се бранимо и кад нападамо", рекао је Станковић и додао да неће сада да прича какав је осећај имао када је поново изашао на терен Сан Сира, где је дуго играо за Интер.

"Жао ми је што момци нису осетили ни пуну Маракану, а неће ни Сан Сиро. Једног дана ћемо причати о томе како сам се ја осећао", закључио је Станковић.

Утакмица између Милана и Звезде игра се сутра од 21 сат.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести