Сутра жреб у Даблину: Србија у трећем шеширу

ДАБЛИН: Фудбалска репрезентација Србије сутра ће на жребу, у подне у Даблину, сазнати ривале у квалификацијама за Европско првенство 2020. године.
EPA/KOEN VAN WEEL
Фото: EPA/KOEN VAN WEEL

Делегацију Фудбалског савеза Србије у Републици Ирској предводи председник Славиша Кокеза, а биће присутан и селектор Младен Крстајић.

Србија пласман на ЕУРО, који чека већ 18 година, напада из трећег шешира, што значи да неће моћи да се састане са Словачком, Турском, Републиком Ирском, Северном Ирском, Шкотском, Норвешком, Финском, Бугарском и Израелом.

Поред тога, из политичких разлога није могућ дуел Србије са тзв. Косовом, исти случај је и са Босном и Херцеговином, која такође не може да игра против последње чланице Уефе, а неће бити ни судара Русија-Украјина, Азербејџан-Јерменија и Шпанија-Гибралтар.

"Орлови" из првог шешира могу да добију Енглеску, Холандију, Португалију, Швајцарску, Белгију, Хрватску, Француску, Италију, Шпанију или Пољску, а из другог Немачку, Исланд, Босну и Херцеговину, Украјину, Данску, Шведску, Русију, Аустрију, Велс или Чешку.

У четвртом шеширу налазе се Мађарска, Румунија, Грчка, Албанија, Црна Гора, Кипар, Естонија, Словенија, Литванија и Грузија, у петом су Македонија, тзв. Косово, Белорусија, Луксембург, Јерменија, Азербејџан, Казахстан, Молдавија, Гибралтар и Фарска Острва, док су последњем шестом Летонија, Лихтенштајн, Андора, Малта и Сан Марино.

Пласман на ЕУРО, који се први пут одржава у 12 земаља, обезбедиће две најбоље пласиране селекције из свих 10 група, а онда се још четири места деле преко Лиге нација.

Квалификације за ЕП стартују 21. марта и трају до 19. новембра следеће године.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести