ТСЦ из Бачке Тополе успешно завршио дебитантску сезону у фудбалској Суперлиги

Мало ко је очекивао да ће фудбалери ТСЦ-а у дебитанској сезони у Суперлиги освојити четврто место и да ће изборити пласман у квалификације за Лигу Европе.
Sabo Zoltan/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Тополчани су одиграли сјајно наставак сезоне, у последњих 10 кола освојили су чак 23 бода (седам победа, два ремија и пораз) и преткели на табели екипу Чукаричког. Између осталих, плаво - бели су савладали и Војводину (2:0) и Црвену звезду (2:1), а да у последњем колу нису поклекли у Нишу (3:1) трку би завршили одмах иза вечитих ривала.

- Сјајано смо одрадили зимске припреме у Турској. Успели смо да задржимо играчки кадар, а новајлије су се одлично уклопиле у колектив и дале велики допринос успесима. Атмосфера у екипи је била сјајана што је један од битних фактора у постизању добрих резултата – каже тренер Золтан Сабо.


Сабо продужио уговор

Тренер Золтан Сабо је продужио уговор са ТСЦ - ом на још четири године и тиме отклонио приче да ће се преселити у суседну Мађарску и преузети Хонвед из Будимпеште.

- Нема разлога да напустим Бачку Тополу. Имамо добар тим, стабилну финансијску ситуацију и изборили смо Европу. Пред нама је још  много изазова  и ја сам одлучио да покушам да на њих успешно одговорим - изјавио је Сабо.


Због пандемије коронави­руса измењен је систем такмичења што није омело фудбалере ТСЦ-а да и после паузе наставе са одличним партијама.

- Играчи су пре прекида такмичења имали одличну подлогу, добро су радили и у паузи, придржавали се упуства и сперемни дошли на поновно окупљање. Наставак такмичења смо одиграли веома добро, у Нишу смо готово цео меч одиграли са играчем мање и у финишу били бољи, имали смо много више снаге од Радничког и на крају смо изгубили.  


Силађи на мети Мађара

Већ неко време стрелац ТСЦ - а Владимир Силађи је на мети мађарских кллубова, али и репрезентације. Како Силађи има мађарске корене, наши суседи би га радо видели у њиховом националном тиму.

- Нисам размишљао о томе да играм за мађарску репрезентацију. Рођен сам у Србији и играо бих за нашу репрезентацију када бих добио позив. Уосталом, немам ни мађарски пасош па је прича неоснована.


После утакмицње у Нишу фудбалери су добили краћи одмор, а већ у понедељак ће почети припреме за нову сезону. Да ли ће на окупу остати актуелни састав за сада је непознаница с обзиром да је неколицина играча веома интересантна другим клубовима.


Отишла четворица

Иако још није почео прелазнии рок, ТСЦ је са четворицом фубалера раскинуо уговоре. Отишли су Драган Свитић, Филип Галић, Филип Арсенијевић и Давид Шинковић. Уместо њих Тополчани желе да ангажују неколико млађих фудбалера, рођених после 1. јануара 1999. године.


- Знамо да постоји интресовање за наше најбоље играче, за Владимира Силађија и Ненада Лукића. Намерни смо да задржимо најбоље играче, али ако добијемо понуде које се не одбијају пустићемо их и одмах потражити нове који би их заменили. Окосница тима ће остати, неће бити распродаје због зараде.

Сабо је пре три године стигао у Бачку Тополу, прво је обављао дужност спортског директора, а потом је преузео и улогу шефа стручног штаба.

- Ишли смо корак по корак. Ово је највећи успех у мојој тренерској каријери, али не желим да станем. Уверен сам да можемо са овим тимом да стигнемо чак до групне фазе Лиге Европе. Морам да истакнем да смо током првенства имали сјајну подршкунајвернијих навијача, који су нас бодрили на свим утакмицама. Овај сјајан успех је и њихов – казао је Сабо.      

Г. К. - С. Ст.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести