Утакмицама осмине финала наставља се Лига шампиона

После зимске паузе, утакмицама осмине финала настављају се борбе у Лиги фудбалских шампиона.
mancester junajted, epa
Фото: Fudbaleri Mančester junajteda, foto: EPA (WILL OLIVER)

Као и предходник неколико сезона, први круг нокаут фази игра се у четири термина. Првог дана такмичења на програму је велики дерби, дуел између Манчестер јунајтеда и Пари сен Жермена. У другом вечерашњем окршају снаге ће одмерити Рома и Порто.

Када је завршена групна фаза такмичења и извучени парови осмине финала сви су као фаворита дербија видели Пари сен Жермен у односу на тада слабашни Јунајтед. Међутим, од тада се много тога променило. Јунајтед је под вођством Оле Гунар Солскјера у серији од чак 11 утакмица без пораза (10 победа и реми), а према оценама стручњака  сада игра најбољи фудбал од пензионисања Алекса Фергусона. С друге стране, Пари сен Жермен је упркос сјајним резултатима у француском првенству на великим мукама. Најбољи играч Нејмар је већ дуже повређен, ван строја је и Марко Верати, а у суботу повредио се и Едисон Кавани и питање је да ли ће бити спреман за окршај на Олд Трафорду. Интересанто је да се ова два велика клуба никада нису састали у званичној утакмици.

„И за мене је велико изненађење оваква серија. То је исти тим који је играо и код Муриња, само сам кориговао мало игру и искористио потенцијале играча. Меч с Пари сен Жерменем биће прави испит за овај састав. Наравно, са много самопоудања улазимо у дерби, уверени да смо тренутно у бољој форми. Знам да Парижани имају кадровских проблема, али нас то не интересује, ми ћемо настојати да одиграмо добро и надам се да ћемо победити“, оптмиста је Солскјер.

А у табору Парижана су одмерени у изјавама због изостанака Нејмара и Вератија, а вероватно и Каванија.

„Мало је шансе да се Кавани опорави, па је јасно колико смо ослабљени. Потребан нам је нови план игре, морамо остати мирни и сигурни у себе. Само у том случају можемо да се надамо повољном резултату двомечу са Јунајтедом“, каже тренер Томас Тухел.

Утакмица између Роме и Порта је у сенци великог окрђаја на Олд Трафорду. Римљани у последње време играју променљиво, па се Португалцима дају веће шансе да се пласирају у наредни круг. Подсећамо да је Порто пре две године у нокаут фази ЛШ лако елиминисао Рому и плус да у међусобним сусретима Римљани немају победу (0, 2, 2). У групној фази такмичења елитног такмичења Порто је имао најбољи скор, пет победа и реми.

„Нема никакве дилеме да нам следи тешка утакмица“, упозирио је тренер Роме Еусебио ди Франческо.

„Имамо доста повређених играча, али је ситуација ипак подношљива. Ако постигнемо гол у првих петнаестак минута уверен сам да ћемо победити. Предвиђам шаховску партију, једну врсту чекалице.“   

Голман Порта Икер Касиљас забележиће на Олимпику стоти наступ у Лиги шампиона.

„Надам се да ће ми јубилеј остати у лепом сећању. Три пута сам подизао највреднији клупски пехар и због тога сам поносан. Знамо да је Рома у малој резултатској кризи, али рањени лав је увек најопаснији“, казао је славни голман.

Г. Ковач

Данас

Манчестер јунајтед – ПСЖ (21)

Рома  - Порто     (21)

Сутра

Тотенхем – Борусија (Д)     (21)

Ајакс – Реал      (21)

19. фебруара

Олимпик (Л) – Барселона    (21)

Ливерпул – Бајерн     (21)

20. фебруара

Атлетико – Јувентус   (21)

Шалке – Манчестер сити     (21)

Шеснаестина финала Лиге Европе

Данас

Фенербахче – Зенит   (18.55)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести