Утакмицом између Јавора и ТСЦ-а завршава се јесењи део првенства у Суперлиги

Данашњом утакмицом између Јавора и ТСЦ –а у Ивањици спустиће се завеса на маратонско  јесењи део фудбалског првенства у Суперлиги Србије.
nenad lukic tsc
Фото: Ненад Лукић, фото: ФК ТСЦ

До сада је одиграно чак 189 мечева и постигнуто 504 погодака. Ова  утакмица требала је да се одржи пре две недеље, али због болести фудбалера из Бачке Тополе одгођена је, а потом и због смрти тренера Золтана Саба померена је за данас.

И за један и за други тим овај окршај је изузетно важан, победом би и Ивањичани и Тополчани ухватили прикључак са екипама из горњег дома, а пораз их води у борбу за опстанак. У четвртак Тополчани су у Инђији одиграли сјајан меч (3:0) и показали да су без обзира на све недаће које су их погодиле спремни да полусезону заврше успешно. Много тога је утисало да ТСЦ ове јесени не буде бодовно богатији. 

- У Инђији смо играли утакмицу за Золику – каже први тренер Тополчана Мирко Јовановић. – Заиста смо одиграли одличну партију, надам се да ћемо и у Ивањици пружити сличну. Имали смо у минулих месец и по дана великих проблема око играчког кадра, имамо их и сада, Тумбасевић, Силађи и  Бабић још увек нису потпуно спремни, а  минулих неколико дана нисмо ни готово ни  тренирали. Но, верујем да имамо довољно снаге и жеље да стигнемо до победе у Ивањици. Прижељкујемо против јавора репреизу са утакмице у Инђији.

Најбољи играч Тополчана у Инђији био је центарфор Ненад Лукић, био је сталана опсност за домаћина. Додуше, није се уписао у листу стрелаца, али је учествовао у припреми голова за свој тим.

- Сви смо уверени да ако поновимо игру из Инђије да онда можемо до рачунамо на успех у Ивањици. За нас је ова утакмица изузетно важна из много разлога и зато ћемо пружити максимум у намери да је решимо у своју корист – поручио је Лукић.

Фудбалери ТЦС-а ове јесени нису играли као претходне сезоне када су били најпријатније изненеђење елитне лиге и када су изборили излазак на европску сцену. Ако тријуфују данас начиниће велики корак ка горњем делу табеле и свакао би у том случају на одмор отишли са лепим плановима за пролеће.

Утакмица  између Јавора и ТСЦ –а почиње  15 часова, а ТВ пренос ке на  Арени спорт - трећи канал.

Г. К.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести