Војводина одиграла четврту проверу на припремама против АЕК Ларнаке: Поново реми

У четвртој провери форме на припремама у Словенији, фудбалери Војводине скокнули су до аустријског градића Вилдона, где им је ривал био кипарски АЕК из Ларнаке.
1
Фото: ФК Војводина

Тренер Новосађана Радослав Батак и његови сарадници имали су прилику да се на делу увере на који начин играју клубови из ове острвске државе, што им је сигурно било од користи, јер ускоро, већ 27. јула, путују у Никозију.

Тамо ће, да подсетимо, одиграти први сусрет трећег кола квалификација за Лигу конференције, а ривал ће им бити домаћи АПОЕЛ.


У петак дуел Муром

Новосађани ће припреме у Словенији завршити утакмицом с Муром у Мурској Соботи, која се игра од 18 часова. Тренер Радослав Батак моћи ће у овом дуелу да види колико је тога урађено током рада на Мариборском Похорју и на чему треба инсистирати на тренинзима до 27. јула, када црвено-бели играју прву утакмицу двомеча с кипарским АПОЕЛ-ом у 3. колу квалификација за Лигу конференције.


Батак је и овом приликом остао доследан када је стартна постава у питању, па је на терен послао практично исти, прилично млад тим који је одиграо и утакмицу с Алуминијем.

Једина промена била је у томе што је Јеличића на месту штопера заменио Мамаду Траоре.

На крају, српски суперлигаш је остварио и четврти реми заредом, први пут у сусрету у којем није било голова.

Клизав терен, наквашен пљуском који је захватио Вилдон десетак минута пре почетка утакмице, утицао је на то да је било грешака у предаји лопте, а кипарска „легија странаца“ је, барем на почетку, имала благу иницијативу. У неколико наврата ривали су покушали да угрозе противнички гол, али се све то завршавало само управо на - покушајима.

„Стара дама“ се ослободила притиска и све храбрије нападала је ривала, а прилично расположен у тим атацима био је Урош Кабић.


Томовић капитен Кипрана

У сусрету капитен АЕК-а био је 35-годишњи интернационалац из наше земље Ненад Томовић. Иза овог рођеног Крагујевчанина је богата каријера, током које је наступао за велики број екипа из Србије, Италије и са Кипра. Између осталих, у нашој земљи носио је и дрес Црвене звезде и то 2008. и 2009. године, а био је и репрезентативац Србије, за коју је наступио 23 пута.


Ипак, прву праву прилику имао је тим АЕК-а у 19. минуту, када је Сол Ортиз закаснио да озбиљније угрози гол Немање Торомана. Могла је чета из Српске Атине у 29. минуту да учини нешто више, али је Кабић, после атрактивних „маказица“ Вукчевића, шутирао високо преко пречке. Прилично динамична била је игра с обе стране, доста се трчало, али прилика није било све до 45. минута, када је Ивановић одлично шутирао, али замало преко пречке.

И у наставку су обе екипе биле прилично опрезне у одбрани, тражећи начин да из транзиције запрете голу ривала. Уместо Кабића на терену је био Андрија Радуловић, чиме је Батак покушао да појача бочну позицију у нападу свог тима. Управо је овај фудбалер у 64. минуту сјајно извео слободни ударац и био је замало непрецизан.

Нешто касније је Вукчевић био у доброј позицији, шутирао, а лопта је за неколико сантиметара промашио мету.

Сјајну прилику у 73. минуту имао је Циорцис који је шутирао по земљи, али је Тороман бравурозно интервенисао, а Љубисављевић потом отклонио опасност. Могао је Тричковски и боље да искористи проклизавање голмана Војводине у 84. минуту, а темпо игре лагано је опадао. На крају, сусрет је завршен без голова и чини се да таквим резултатом задовољнији може да буде наш тим.

А. Предојевић

ВИЛДОН: Стадион Вилдон, гледалаца: 150. Жути картон: Мамас (АЕК).

АЕК ЛАРНАКА: Стилианидис, Томовић, Фарај, Лопез, Кабезали, Милићевић,Понс, Санчез, Ђурчо, Сол Ортиз, Мамас. Играли су од 64. минута још: Гонзалес, Константинис, Андреу, Циорцис, Тричковски, Касас, Ледес, Гама, Кателарис, Роберж.

ВОЈВОДИНА: Тороман, Бјековић (од 76. Петковић), Траоре, Љубисављевић (од 76. Тањга), Букинац, Милосављевић (од 63. Јеличић), Милетић, Вукчевић (од 69. Ковачев), Кабић (од 56. Радуловић), Барај, Ивановић (од 76. Јовановић)
 

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести