Војводина сутра дочекује Бачку у покрајинском дербију

Иако је време ових дана немилосрдно, па су тропске врућине притисле читаву Србију, за наше најбоље фудбалере паузе нема. Играју се утакмице 3. кола Суперлиге, а један од занимљивијих сусрета моћи ће да прати публика у Новом Саду, где ће снаге одмерити војвођански чланови елитне лиге Војводина и Бачка.
jovancic
Фото: Дуел Зорана Швоње и Душана Јованчића у прошлој првенственој утакмици, фото: Ј. Грлић

Биће то покрајински дерби у којем је улога фаворита на страни домаћина, који је у ново првенство ушао с две везане победе и не жели тај низ да прекида ни против комшија из Бачке Паланке.

После убедљивог тријумфа у Сурдулици, црвено-бели су пуни оптимизма и самопоуздања, три нова бода би им још за који степеник повисила ниво позитивних осећања размишљања, али су и свесни да до њих неће бити лако да се стигне. Њихов сутрашњи ривал, наиме, жели да прекине мини-серију неуспеха и покаже да има квалитет за боље партије, па ће покушати да на „Карађорђу“ то и докаже. Све то најављује занимљив окршај и сигурни смо да ће леп број гледалаца доћи на стадион како би испратио овај сусрет.

„Претходне две победе биле су нам битне за самопоуздање, али тек треба да покажемо да се налазимо на правом путу и да претходни резултати нису били плод случајности“, нагласио је Ненад Ванић, шеф стручног штаба Војводине.

„Играчи показују велику озбиљност на тренинзима и сигуран сам да у вечерашњу утакмицу нећемо ући с девизом „лако ћемо“. Само ако пружимо максимум, нећемо морати да стрепимо за резултат, а сваки други приступ могао би да буде за нас проблематичан. Нема сумње ни да ће Бачка покушати да прекине негативни низ у којем се налази, али ћу поновити и то да је, без обзира на то с ким игра, Војводина увек фаворит када се утакмице одигравају на нашем стадиону. О тиму из Бачке Паланке и начину на који ће вероватно играти против нас, знамо доста и бићемо спремни за сусрет и очекивано дефанзивно оријентисаног супарника.“

Ванић је потом истакао да екипа нема проблема с повредама и болестима, моћи ће, дакле, да рачуна на све играче, а потом је додао:

„Сви првотимци који су регистровани и који се налазе у тренажном процесу, биће у комбинацији за стартну поставу. То нас уверава да можемо да очекујемо добру утакмицу и, надам се, нашу нову победу. Волео бих да сви они којима је Војводина при срцу дођу вечерас на стадион да нас подрже, јер момци који сада носе црвено-бели дрес на свакој утакмици пружају максимум и желе да низ победа потраје што дуже. Помоћ навијача нам пуно значи на том путу и прижељккујем да трибине буду што испуњеније.“

Упитан да ли је близу одлуке којих ће 11 играча вечерас истрчати на беспрекорно припремљени травњак на стадиону „Карађорђе“, Ненад Ванић је одговорио:

„После победе од 4:0 у Сурдулици, сваки експеримент може да вам се обије оглаву. Видели смо да је тим Бачке доста сличан екипи Радника, па ћемо, највероватније, наступити у истој постави као и у Сурдулици, уз могућност једне измене. Она ће зависити од одлуке како ћемо играти, али, без обзира, сви момци знају своје обавезе.“ Суштина је у томе да у нападу, баш као и у одбрани, мора да учествује по седам-осам играча и феноменално је то што оваква моја инсистирања играчи прихватају.

Сусрет на стадиону „Карађорђе“ почиње сутра у 20 часова, а улазнице ће се продавати пред утакмицу и то по цени од 200 динара (Запад) и 100 динара (Исток и Север). ТВ пренос је обезбеђен на каналу Арена спорт.

А. Предојевић

И Бубало близу одласка

У протеклих неколико дана Војводина је остала без Николе Ковачевића који је отишао у Раднички из Ниша, као и Уроша Стаменића (Борац, Чачак) и Милана Спрема (ОФК Бачка).

„Њима треба додати и Милана Бубала, који је на путу да раскине уговор, док се надамо да ћемо до краја прелазног рока имати на располагању све играче који су нам овог лета дошли“, рекао је Ненад Ванић.

„Волео бих да доведемо још једног или двојицу фудбалера, пре свега у нападу. Задовољан сам избором који имамо у одбрани, али нам је барем још један нападач потребан о ротацији, за случај када буде дошло до повреда или принудне паузе због картона. Уз то, гледаћемо да реагујемо и уколико нам се укаже прилика да ангажујемо провереног и квалитетног играча у везном реду.“

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести