Вучелић: Дуг Партизана сада преко 20 милиона евра

Председник Партизана Милорад Вучелић у разговору за Спортски журнал је открио да је дуг клуба нагло порастао (причало се о 12 милона евра) као и како се то десило.
vucelic, fk partizan
Фото: Милорад Вучелић, фото: ФК Партизан

"Успех за успехом, ал' стална напетост. Подигнеш пехар и кажеш сарадницима: било је дивно, уживајмо три дана. Знаш, после тога крећу нови проблеми. Прошла година је била берићетна и – ужасно тешка: избацивање из Европе, борба за титулу... Немам славодобитну свест, финансијско бреме биће трајно у Партизану, због ужасног немара и штетног понашања претходних управа. Нема буквално месеца да се не појави неки дуг који није регистрован!"

Вучелић је објаснио о каквом дугу се ради.

"Дуг је био 15 милиона евра кад је ревизор подвукао црту, али кад се појавила накнадна документација и прикривени спорови – преко 20! То је сто кривичних дела! Служба за борбу против организованог криминала и тужилаштво долазили су три пута – никаквих последица нема, сумњам да ће да их и буде. Слушам: они су дали... Нико ништа није дао Партизану! Само позајмице... Добро, нису с каматом, али боље да су му новци ту... Имамо и сад потраживања: Савић, Живковић, Клео, Вагијатис, Берти..."

Председник црно-белих сматра да оправдање за тако нешто не постоји..

"Невиђени јавашлук, немар, незнање, небрига. Обећамо, не испунимо. Платиће неко други! Можда бих рекао и нешто друго, али... Да би се сачувала институција Партизана, да свака управа не пљује претходну, мало смо и тихо прешли преко неких ствари. Шта да радимо, што морамо да платимо, морамо... Нисмо направили ниједан дуг те врсте. Дајемо плате, кад смо дошли заостајале су четири, сад иду месец за месецом. Уложили смо у стадион, наплаћали се и казни... Напредовали смо, узели трофеје, међутим..."

У Србији се намешта, зна то и УЕФА

Председник Партизана Милорад Вучелић изјавио је да у Србији постоје намештене утакмице, чак и да Европска фудбалска унија (УЕФА) зна да постоје нечасне радње у Суперлиги и позвао новинаре да се опширније баве том темом.

"Наравно да има нечасних радњи. Не морам ја да знам да ли има намештања, ви (новинари) морате да знате. Не можете да докажете? Није новинар ту да доказује, али ако видите ко се и на који начин повлачи у игри, с којим тимом излази на утакмицу... Уосталом, знате како ће да се заврши 50 одсто утакмица, нарочито у другом делу сезоне", рекао је Вучелић новинарима на припремама Партизана на Кипру, а преноси Мондо.

Он је медијима поручио да буду упорни и истражују, чак и да се обрате УЕФА ако имају нека сазнања.

"Довољно је то што људи у УЕФА знају да се овде намешта. Никад УЕФА није одустала од тих упозорења, послала је писмо да је осам српских клубова означено. Ако они виде нешто, зашто не бих и ја?", рекао је Вучелић и додао да је спреман лично да помогне у истрази, али не доказима, већ индикацијама.

Причао је и о томе да Партизан није крив у "рату саопштењима" са Црвеном звездом, већ да се само бранио, да су судије и терени лоше у Суперлиги, као и да не верује да изабраници Мирослава Ђукића ове сезоне могу да надокнаде заостатак девет бодова.

"Тешко ћемо до титуле, кад се погледају сви елементи, амбијент и игру. Звезда има много бољи тим него прошле сезоне", каже први човек црно-белих.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести