Вукановић стигао у Звезду: За мене највећи клуб на свету

БЕОГРАД: Најбољи стрелац Суперлиге Србије Алекса Вукановић појачао је Црвену звезду из крушевачког Напретка, објавио је данас шампион Србије.
Mijailovic, Vukanovic i Mrkela/FK Crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Вукановић, стрелац 12 голова у првом делу сезоне, са црвено-белима је потписао трогодишњи уговор, док Напретку следује 350.000 евра за обештећење.

"Осећам част и одговорност што сам постао део Црвене звезде, за мене највећег клуба у Европи и свету. Упркос иностраним понудама, позив шампиона Србије разрешио је све дилеме по питању наредног корака, па сам са прегршт мотива стигао у Љутице Богдана", рекао је Вукановић за клупски сајт.

Нападач је додао да очекује да ће сезону завршити као први стрелац лиге, а да ће Звезда освојити "дуплу круну".

"Подстрек више су и европски изазови и амбиција да наставимо континуитет добрих резултата на интернационалној сцени", поручио је он.

Спортски директор Митар Мркела признао је да је презадовољан трансфером Вукановића, посебно што је настављена пракса најбољих фудбалера из Суперлиге.

"Највише од Вукановића очекујемо у улози левог шпица где је и пружао најбоље партије у Напретку, о чему сведочи голгетерски учинак ове сезоне. Очекујем да настави тренд сјајних игара јер је играч који добро познаје домаћи фудбал, неколико сезона игра у Суперлиги и савршено је адаптиран на оно што га чека. Такође, верујем да ће нам од лета бити од помоћи у европским квалификацијама", навео је Мркела.

Вукановић је после Милоша Вулића други фудбалер из Напретка који је ове зиме дошао у Звезду и сутра ће се прикључити новим саиграчима на припремама на кипарском Пафосу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести