Звезда надиграла Каират, следећи ривал Шериф

Фудбалери Црвене звезде савладали су Каират 5:0 (3:0) у реванш мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона, чиме су обезбедили пласман у трећу рунду.
zvezda
Фото: ФК Црвена звезда
Црвена звезда надокнадила је минус из Казахстана (1:2) и сјајном игром декласирала Каират на свом терену. У трећем колу играће против молдавски шампион Шериф који је избацио Алашкерт, после победе од 1:0 у Јерменији и 3:1 у Тираспољу.
Први мечеви трећег кола заказани су за 3. и 4.август када ће Црвена звезда бити домаћин, док је реванш сусрет на програму недељу дана касније у Тираспољу.
Стрелци су били Катаи у 9. и 42, Диони у 21, Иванић у 49. и Фалко у 56. минуту.
Због забране УЕФА, Црвена звезда је на трибинама имала подршку само деце до 14 година, а њих око 20.000 направио је сјајну атмосферу на стадиону “Рајко Митић”,
Први прилику Звезда је имала у 5. минуту, а шутирао је Гобељић. Убрзо је шансу имао и Гелор Канга. Хватао је волеј на ивици казненог простора, али је гађао далеко преко гола. Убрзо је Звзеда стигла до првог гола. Александар Катаи је у 9. минуту са 20 метара гађао у доњи десни угао и постигао мајсторски погодак. Наставили су црно – бели са офанзивом и убрзо су дуплирали вођство. Драговић је украо лопту на половини, гурнуо лопту у простор Дионију, који ју је примио грудима, спустио и са 18 метара снажним ударцем погодио доњи леви угао. Уследиле су шансе Иванића, Фалка и Дионија, а онда је у 42. минуту Катаи  из слободног ударца погодио доњи десни угао гола Каирата и повисио предност Звезде на 3:0.
И у другом полувремену Звезда је наставила са офанзивом, па је убрзо стигла до још једног гола. Родић је украо лопту на 30 метара од гола Каирата, пронашао Иванића, који смешта лопту под пречку за 4:0 у 49. минуту. За 5:0 се у 56. минуту побринуо Филипо Фалко. У финишу утакмице темпо је опао, а играчи су деловали све исцрпљеније због велике врућине. Звезда је до краја контролисала игру, а резултат се није мењао.
Станковић: Неко је сумњао, али ја нисам
Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић био је задовољан после убедљиве победе против Каирата у реванш мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона.
"Тим је био феноменалан, поносан што носи овај дрес. Ниједног тренутка нисам престао да верујем у ове момке, јер знам ко су и шта су и да ће да ураде шта треба. Неко је сумњао, али ја нисам. Поносан на овај клуб, играче, навијаче младе и старије и идемо даље", рекао је Станковић после меча за ТВ Арена спорт.
"Свестан сам притиска, да нисам не бих никад ни долазио у Звезду. Кад имам овакве момке, стварно сам миран. То што се креира около, то је нормално. Звезда је велики клуб, највећи код нас, нормално је да се узбурка, али зато сам тражио реванш. Ако се можда и погреши, да исправимо. Тако је и било", поручио је Станковић.
 
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести