Кошарка-вести: Меџик Џонсон се вратио у Лејкерсе

Легендарни амерички кошаркаш Меџик Џонсон вратио се у Лос Анђелес Лејкерсе, где ће радити као саветник власника клуба Џерија Баса.

Лејкерси су годинама у паду, очајне резултате бележе и ове сезоне, а петоструки шампион са "језерџијама" покушаће саветима да их врати међу најбоље тимове НБА лиге.

"Пресрећан сам што сам се вратио кући. Учинићу све што је у мојој моћи да вратим Лејкерсе међу елиту у НБА лиги", рекао је Џонсон, а преноси сајт Лејкерса.

Џонсон је 13 година носио дрес Лејкерса, где је провео читаву каријеру, три пута је био изабран за најкориснијег играча сезоне, а чак 12 пута био је учесник Ол-стара.

Био је члан чувеног "Дрим тима" САД који је освојио златну медаљу на Олимпијским играма у Барселони 1992. године.

Барселона довела НБА појачање, Манфорд потписао
Амерички кошаркаш Ксавијер Манфорд прешао је у Барселону, објављено је данас на сајту Евролиге.

Каталонци су се, услед бројних проблема са повредама, појачали некадашњим плејмејкером Мемфиса и потписали га до краја сезоне.

Манфорд у Барселону долази из развојног тима Шарлота - Гринсбро Сварма, где је ове сезоне просечно бележио 18,5 поена, 5,3 асистенције и 4,3 скокова.

Он ће бити замена за повређеног Алекса Ренфроа, а из истог разлога ван терена су још Бред Олесон, Стратос Перпероглу и од раније Пау Рибас.

Кошаркаши Барселоне налазе се на 12. месту на табели Евролиге са скором 8-12, две победе мање од турске Дарушафаке која је тренутно на позицији која води у четвртфинале.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести