АБА ЛИГА: Кошаркаши Меге победили Морнар у 20. колу

Кошаркаши Меге победили су у Београду екипу Морнара резултатом 101:87 (26:27, 24:21, 22:17, 29:22) у мечу 20. кола регионалне АБА лиге.
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Најефикаснији у победничком тиму био је Урош Плавшић са 18 поена, док је Стефан Миљеновић додао 16. Код гостију, најбољи је био Маркус Витерс, који је постигао 29 поена.

Кошаркаши Меге се тренутно налазе на десетом месту на табели регионалног такмичења са по 10 победа и пораза. Морнар је последњи на табели са скором 4/16.

Мега ће у наредном, 21. колу АБА лиге гостовати Крки, док ће Морнар у Бару дочекати Црвену звезду.

Тренер кошаркаша Меге Марко Бараћ изјавио је да је његов тим тимском игром стигао до победе против Морнара у 20. колу регионалне АБА лиге.

"Честитам мојим играчима на победи. Врло важна победа за нас у утакмици за коју смо знали да ће бити тешка. Морнар је врло потентна нападачка екипа са пуно играча који могу да направе разлику и пуно играча који су у стању да индивидуалним решењима направе велики проблем. У првом полувремену дефанзивно нисмо били прави. Дозволили смо им да уђу у шутерско самопоуздање где су погађали тешке шутеве. Међутим, то је начин на који они играју и требало је да у том делу будемо бољи", рекао је Бараћ, преноси званични сајт клуба.

Бараћ је истакао да га радује велики број асистенција на мечу са Морнаром.

"Након меча у Задру где нисам био задовољан протоком лопти, сада је то било изванредно. Имамо три играча са дабл-дабл учинком, али ово је заиста тимска победа. Играчи су одиграли веома добру одбрану када је требало, а то нам је дало могућност да трчимо контре. Свака екипа игра лакше када трчи и то је просто модерна кошарка и то је оно на чему ми инсистирамо. Честитам Морнару на борби и желим пуно среће у наставку", закључио је Бараћ.

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести