Цео први тим Цедевите Олимпије у карантину 10 дана

ЉУБЉАНА: Кошакшаки клуб Цедевита Олимпија саопштио је данас да ће цео први тим провести у изолацији наредних 10 дана, након што је у недељу потврђено да је један играч позитиван на корона вирус.
kosarka
Фото: freeimages.com

После дуела са Крком у недељу у првом колу АБА лиге наведено да је један кошаркаш позитиван и да нема симптоме, а након поновљеног тестирање исти играч је имао позитиван налаз, док је остатак тима био негативан.

Управа клуба имала је састанак са представницима Националног института за јавно здравље Словеније, после ког је одређен дестеодневни карантин за комплетан тим.

Током тих 10 дана кошаркаши Цедевите Олимпије имали су заказане три утакмице, прву већ у среду у Стожицама, када је противник требало да им буде Бурса у другом колу Еврокупа, али је тај сусрет отказан.

Првог дана викенда у другом колу АБА лиге требало је да се састану са екипом Приморске, а како се наводи, тај сусрет ће такође бити одложен.

За 13. октобра био је планиран меч са Гран Канаријом у Еврокупу, да додаје се да се ради и на његовом одлагању и да ће јавност бити благовремено обавештена.

"Нажалост, наша екипа ће наредних десет дана провести у карантину. Упркос свим епидемиолошким препорукама које смо следили од почетка пандемије корона вируса, били смо свесни да ће вирус пре или касније доћи и на наша врата. То се догодило после само две утакмице ове сезоне", рекао је директор клуба Давор Ужбинец.

"Правила постоје да би се поштовала, али нико не зна у каквом ће стању бити тим после карантина, без тренинга и контакта са лоптом. Лоша вест је што нећемо играти најмање један меч Еврокупа, па ће та утакмица бити регистрована службеним резултатом за противника. Имали смо довољно играча да одирамо утакмицу, али због прописа Националног института то неће бити могуће", рекао је Ужбинец.

Он је апеловао да надлежни у Словенији треба да промене прописе, ограничења и смернице и дозволе свим словеначким спортским тимовима да у случају позитивног налаза у тиму пошаљу спортисту у карантин, а да сви остали играчи, након негативног теста, могу да наставе са тренажним процесом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести