Да ли ће Јокић играти на Светском првенству у кошарци? Шта каже Светислав Пешић?

Селектор Србије Светислав Пешић и даље није сигуран да ли ће Никола Јокић играти за репрезентацију на СП у кошарци.
2
Фото: Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic

Он је дао интервју за немачки "Зидојче Цајтунг" поводом 30 година од освајања титуле европског првака са селекцијом Немачке, што му је био први велики успех у сениорској кошарци.

У том разговору, између осталог, новинар је питао српског тренера и да ли ће МВП НБА финала и освајач шампионског прстена бити део екипе на планетарној сморти на Филипинима, Индонезији и у Јапану.

Пешић је поручио да још није сигуран, односно да још није јасно. Потом је додао да је Никола један од најбољих играча с којима је сарађивао у каријери.

- Он је један од најбољих играча које сам тренирао. Осим његових изузетних способности, његов велики квалитет је и чињеница да је он тимски играч, да има беспрекоран став, он има велику личност. Често сам био у Денверу и то тамо доживео. Осим тога, ту је и велики континуитет, он већ седам година тамо игра. Тај континуитет је најважнија ствар, а то смо ми у Европи изгубили - рекао је Пешић.

Селектор Србије је такође поручио да је првенствени циљ репрезентације да избори место на Олимпијским играма у Паризу следеће године.

- Желимо да се квалификујемо за Олимпијске игре. Европа има само два места, а Француска је као домаћин Игара сигурна. То значи да вероватно морамо да уђемо међу четири најбоље екипе на првенству света. Има много добрих екипа – ту су Грчка, Шпанија, Словенија. А турнир је тежак, довољна је једна лоша утакмица и све је готово - поручио је српски селектор.

(Телеграф.рс)

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести