Добре и лоше вести за кошаркашку репрезентацију: Отпали Јарамаз и Покушевски, А ЕВО КО ДОЛАЗИ

Кошаркашка репрезентација Србије окупила се 24. јула и дан касније започела уводне тренинге у склопу припрема за Светско првенство. После седам дана рада, направљен је "пресек", који је донео лоше, али и добре вести. Наиме, Огњен Јарамаз и Алексеј Покушевски и дефинитивно неће моћи да играју на Мундобаскету, али су са друге стране Орлови добили појачања у виду Филипа Петрушева и искусног плеја Стефана Јовића, пише Telegraf.rs
y
Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Како наводе из Кошаркашког савеза Србије, уводна три дана, до почетка званичних тренинга протекла су у индивидуалном раду и испуњавању комерцијлних обавеза према спонзорима који дају ветар у леђа репрезентацији Србије и самом кошаркашком савезу наше земље.

- У односу на први дан окупљања тима, „Орлови“ су јачи за долазак Стефана Јовића који се прикључио тренинзима, као и Филипа Петрушева који је услед непредвиђених природних околности у Грчкој имао проблем са путовањем, па је стигао у Стару Пазову два дана касније него што је планирано.

Услед повреда са којим су и ушли у репрезентативне обавезе овог лета, Огњен Јарамаз и Алексеј Покушевски неће моћи да се прикључе тиму и буду у конкуренцији за коначних 12 „Орлова“ на Светском првенству.

О стању Јарамаза и Покушевског, проф. др Драган Радовановић каже:

– Огњен Јарамаз се јавио на факултативне тренинге Репрезентације са повредом стопала које је добио током последњих утакмица прошле сезоне у Бајерну. После дијагностике коју смо урадили утврђена је дефинитвна природа повреде због које Јарамаз није ни започео тренинге али је у Кампу у Старој Пазови био на редовним терапијама. Како је за санирање повреде потребно још неко време Огњен Јарамаз није у могућности да ове године буде са Репрезентацијом на Светском првенству

– Алексеј Покушевски, је добио повреду рамена на тренингу свог клуба, због које се интензивно лечи и рехабилитује у САД и Атини. Како је за санирање повреде и почетак тренинга са тимом Покушевском потребно још неколико недеља, он није у могућности да се прикључи Репрезентацији за ову акцију, истакао је Радовановић

Здравствене проблема у првој недељи припрема српског националног тима имају Урош Трифуновић и Ален Смаилагић, али је ситуација са њима другачија и њихов повратак у пун ритам се очекује ускоро. О њиховом стању је проф. др Радовановић изјавио:

– Ален Смаилагић се јавио на прозивку репрезентације са знацима вирусне инфекције која је сада у санацији. Очекују се резултати завршних испитивања и да се он после тога прикључи Репрезентацији у кампу у Старој Пазови.

– Урош Трифуновић је током читаве клупске сезоне повремено осећао тегобе у стопалу које су се јавиле и сада, након првог тренинга Репрезентације. Урош тренутно иде на терапије, уз прилагођене кондиционе тренинге, закључио је Радовановић

Своје репрезентативне другове, у Старој Пазови је данас посетио Алексеј Покушевски који је за сајт КСС изјавио:

– Веома сам срећан када се налазим у друштву саиграча из репрезентације, али истовремено и тужан јер нећу бити у могућности да се њима и селектору ставим на располагање овог лета. Надао сам се да ће санација повреде рамена ићи брже од првобитно предвиђеног и да ћу моћи да будем део тима Србије, али ипак су се оне мање оптимистичне прогнозе испоставиле као тачне. Репрезентацији желим сву срећу и надам се да ће нас обрадовати добрим играма и добрим резултатима у Манили.

Репрезентација Србије ће 1. августа одиграти тренинг утакмицу против репрезентације БиХ, а према договору, она ће бити затворена за јавност и извештај са меча неће бити јавно доступан.

Два дана касније, „Орлови“ играју још један тренинг меч затвореног типа, а ривал нашег тима биће селекција Пољске.

Трећи тренинг меч затвореног типа који је 5. августа требао да буде одигран против Црне Горе у Подгорици је отказан од стране домаћина из техничких разлога.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести