Ђорђевић: Одлична утакмица против сјајне Француске

ШЕНЈАНГ: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић, после победе против Француске, рекао је да је то била одлична утакмица за његов тим.
sasa djordjevic
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

"Одлична утакмица за нас без обзира што смо без тројице играча у ротацији, Бјелице и Богдановића, превентивно и Лучића, исто. Имали су неке физичке проблеме, за које се надам да ће већ од сутра или прекосутра да буду у реду и да ће сви бити у строју. Нисмо хтели да ризикујемо са Лучићем и добро је што смо одрадили овако како смо одрадили", рекао је Ђорђевић за сајт Кошаркашког савеза Србије.

Селектор се потом осврнуо на сам меч.

"Два различита полувремена против сјајне Француске, екипе која ће, по мом мишљењу, бити у прве четири. Они су играли без Де Колоа. Имали смо једну физичку, интензивну, снажну утакмицу, на поен и одлично смо одреаговали у другом полувремену, уз неке корекције. Много изгубљених лопти, много промашених пенала… То је прво што упада у очи".

Он је додао да све време постоји разлика у физичкој припремљености једног дела играча који су прошли кроз тимске припреме и другог дела играча који нису прошли кроз тимске припреме, него су имали приватне припреме. 

"Један на нула не постоји кошарка, један на нула не постоји начин да се спремиш за било које такмичење, па чак ни за утакмицу, него само и једино тимске припреме које имају одређени план, систем и принцип и које дају резултат већ годинама. И то је анализа целог овог припремног дела. Надамо се да ћемо како протиче првенство да сведемо ту разлику на што мањи ниво, јер је очигледно да ће бити кључ. Као што од почетка ових шест година причам, физички и атлетски морамо да будемо доминантни да бисмо дошли до резултата које прижељкујемо и због којих радимо сваког дана", закључио је Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести