Ђорђевић: Победиће Михајловићева челична воља

Доскорашњи селектор кошаркашке репреззентавије Србије Александар Ђорђевић дао је интервју за италијански Тутоспорт, преноси РТС.
s
Фото: EPA/EFE TOLGA BOZOGLU

Тренер Виртуса из Болоње причао је о доласку Милоша Теопосића у клуб и о борби коју води Синиша Михајловић.

Сале је открио како је успео да убеди Теодосића да током лета пређе у Виртус, без обзира што је имао бројне понуде на столу.

"Рекао сам му да су велика имена прошла преко овог паркета у Болоњи. Објаснио сам му шта Болоња као кошаркашки град може да му пружи, какви су овде страст и глад за кошарком. Овде сам провео две најлепше године каријере гледајући из угла емоција", рекао је Ђорђевић у интервјуу за Тутоспорт.

Додао је и да је капитен "орлова" препознао о каквом се пројекту ради.

"Желео је да сагледа све опције детаљно, а ја сам му детаљно предочио шта му се нуди. И, као што његов агент рече: 'Није питање ко жели Теодосића, већ како га жели'. Милош је укапирао да га желимо као део слагалице који нам је недостајао за раст екипе и клуба."

У Болоњи, али у фудбалском клубу, ради још једна наша легенда – Синиша Михајловић. Миха се тренутно бори са леукемијом и сви у граду су му пружили подршку. Ђорђевића је то асоцирало на тежак случај који је имао у фамилији, уз веру да ће се легендарни фудбалер потпуно опоравити.

"Вратило ме је у ситуацију од пре неколико година. Мој старији братанац, који сада има 14 година и здрав је, тада је морао да се суочи са истом муком. Имао је осам година када је отишао на трансплантацију у Бамбин Ђесу у Рим и целог живота ћу бити захвалан професору Локателију како нас је примио и третирао. Начин на који се бори Синиша је изванредна планетарна порука. Да се најежиш! И сигуран сам да ће победити на свој начин, уз челичну вољу која до сада није виђена", закључио је Ђорђевић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести