Ђуровић: Да је Јокић јуче одиграо само друго полувреме, ми бисмо добили утакмицу

БЕОГРАД: Кошаркашки тренер Владе Ђуровић изјавио је данас да сматра да кошарка у Србији има перспективу и да би са повратком Николе Јокића, само у другом полувремену, Србија добила утакмицу.
2
Фото: Youtube/ Arena Sport TV

"Имали смо узбудљив дан зато што је играо Новак Ђоковић. Ја сам одушевљен што је он победио и гледао сам целу ноћ морам да признам. Победили су и фудбалери, мало су се извадили за онај пораз од Мађарске. Победили су и одбојкаши. на жалост кошаркаши су изгубили, али ја када бих био код њих ја бих им рекао 'Главу горе момци, свака част'", рекао је он за Танјуг и додао да није очекивао сребрну медаљу.

Према његовим речима, Алекса Аврамовић је играо сјајну утакмицу, али остали играчи нису били на нивоу на ком су били претходних дана, из разлога што су вероватно подлегли атмосфери ноћ пре утакмице да постоји могућност да буду прваци света.

"Немачка је одиграла боље, јер имају плејмејкера који је држао ритам и који је практично одлучио све. Већа су земља, имају веће ресурсе, економски су јачи и имају огроман број становника као што имају Шпанија, Француска и Италија. Ми треба да будемо задовољни јер ми имамо све спортове, а нема толико деце која могу да се регрутује и селектирају", објаснио је он и додао да је ово свакако резултат за поштовање и да председник Србије Александар Вучић треба да их прими и да им честита.

Фото: Youtube printscreen/ESPN kanal

Ђуровић сматра да много јака екипа може да се саставимо за Олимпијаду ако се сви уједине ако сви играчи одговоре обавезама које имају према репрезентацији и ако се прионе раду, да млађи тренери, који раде са младима, се више фокусирају на индивидуалан рад јер, како каже, талената у Србији увек има.

"Ја сам чуо многе, па чак и моје колеге који кажу да играмо боље без Јокића. Ајде да мислимо теоретски да се Јокић јуче појавио само у другом полувремену, ми би добили утакмицу. То је најбољи играч света. Друго, имамо малог Топића, имамо Покушевског који није био овде, није био Мисић, није био Калинић", истакао је он.

Каже да иако је ово такмичење најбољих репрезентација света на ком треба да буду најбоље судије, имамо ситуацију да нам не суде најбоље судије и да судије синоћ нису биле на висини задатка због свађа између УЛЕБ-а и ФИБА.

"Да не схватите погрешно, нису судије одлучиле утакмицу, али нису нам биле наклоњене. Било је много одлука које су биле на нашу штету и не можемо бити задовољни", нагласио је Ђуровић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести