Ђуровић: Мелоун сјајан потез КСС, имаћемо правог Јокића

БЕОГРАД: Један од најцењенијих српских кошаркашких тренера Владе Ђуровић сматра да је долазак тренера Денвера Мајка Мелоуна у стручни штаб репрезентације сјајан потез КСС, понајвише јер НБА сттратег најбоље зна како да искористи квалитет Николе Јокића.
Jutujub/Vlade Djurovic
Фото: Jutujub/Vlade Djurovic

"Веома позитивна вест. Као прво показује да Савез има велику бригу око репрезентације, нама је потребан један добар резултат репрезентације, као земљи и због наше кошарке. Друго, биће Јокић сасвим другачији, због њега је то највећи потез јер је очигледно био незадовољан у Кини и нервозан. Мелоун сигурно најбоље зна како да га искористи, кад ће да га охрабри, "помази", кад да га изгрди, што је јако добро јер са Јокићем, који је генијалан играч, ми можемо да направимо свашта", рекао је Ђуровић Танјугу.

Он истиче да је Мелоун одличан тренер, који са једном скромном екипом каква је Денвер бележи одличне резултате.

"Свака част Јокићу где се све врти око њега, али ови други играчи у неким јачим екипама, поготово на Западу, не би имали места. А ето, они су на врху, што значи да је он сасвим добар тактичар. Биће ту проблема нормално, тамо у НБА може да се тражи тајм-аут кад хоћете, удвоје играче, он каже тајм-аут, другачије су тројке, тамо се излази са шест фаулова, овде са пет, тамо 4x12, овде 4x10. Има ту пуно разлика, међутим то Кокошков зна и њему то није ни потребно од Мелоуна. Њему је најважније и врло је битно и медијски и због судија да виде да на клупи једне репрезентације седи НБА тренер".

Ђуровић наводи да сада никако не бисмо смели да помислимо да је Мелоун, зато што долази из НБА лиге - чудотворац.

"По мом мишљењу он није бољи тренер ни од Жељка Обрадовића, ни од Дуде Ивковића, ни од Боже Маљковића, али у сваком случају врло позитиван потез Савеза, добар, мислим да ће то дати добар резултат".

Према његовим речима, пласман на Олимпијске игре не би требало да се доводи у питање, па и добар резултат у Јапану.

"Имамо добар тим, оно што је било на СП је стицај околност где смо ми пали кад је било требније, Јокић није био онај који је требало да буде. Мислим да ће ова два тренера сада то много боље припремити, Кокошков има искуство из Грузије, а поготово Словеније где је узео прво место на ЕП. Сада има још јачу екипу, много ће значити на тренинзима присуство два тренера из НБА, како год узмете ти момци који играју по Европи и одлични су играчи размишљаће, ајде да играм што боље, можда ће и мене да поведе тамо у НБА. То није важно једино за Теодосића, који је стари шмекер, био је тамо, пробао је и мислим да га то више не интересује. Све друге мислим да интересује".

Некадашњи тренер Црвене звезде уверен је да ће Јокић сада дефинитивно постати главни играч репрезентације, али да ће вођа и даље да буде Теодосић.

"Јокић има мало година, да је старији другачије би се понашао и тамо у Кини, а пошто нема право ништа да каже у тој репрезентацији био је нервозан, држао у себи, добио две техничке јер није играо довољно и по његовом и по мом мишљењу. Сада ће то вероватно да се промени, концепција ће да се гради око њега и он мора да буде основни играч, али лидер, вођа, то ће сигурно да буде Теодосић", закључио је Ђуровић.

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести