КЛС: ФМП бољи од Борца за 1:0

БЕОГРАД: Кошаркаши ФМП-а из Железника победили су чачански Борац 71:69 (20:14, 14:17, 20:19, 20:19) у првој полуфиналној утакмици плеј-офа Суперлиге Србије.
kosarkaska-lopta.jpg
Фото: Илустрација, Дневник архива

"Пантери" су практично од старта, тачније од средине прве деонице били у предности, коју су уз пуно муке сачували до самог краја (на полувремену су имали 34:31).

Борац је у првих пет минута наставка био без поена, али је екипи тада "пробудио" репрезентативац Илији Ђоковић, са три тројке и неколико продора.

Ипак, домаћи састав је одбио тај налет и у неизвесној завршници (гости имали напад за продужетак или победу) забелжио важан тријумф за предност у полуфиналу. 

Немања Ненадић предводио је ФМП са 22 поена, девет скокова и шест асистенција, а Мајкл Оџо постигао је 14 поена и пет скокова. Двоцифрени број поена постигао је још и Стефан Пот, који је меч завршио са 11 поена, шест скокова и четири асистенције. 

У екипи Борца најефикаснији је био Марко Стојадиновић са 15 поена, Илија Ђоковић постигао је 14 поена уз пет асистенција, а Дарко Балабан 12 поена и шест скокова. 

Друга утакмица на програму је у четвртак од 18 часова у Чачку, а серија се игра на две победе. 

Дан раније, Црвена звезда је победила Партизан 87:62, а за сутра је заказан други меч.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести