Ко­шар­ка­ши Вој­во­ди­не над­и­гра­ли ОКК Бе­о­град у КЛС

Вој­во­ди­на – ОКК Бе­о­град 87:84 (20:18, 23:13, 24:21, 20:32)
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Још јед­на по­бе­да у ни­зу. Ко­шар­ка­ши Вој­во­ди­не над­и­гра­ли су ОКК Бе­о­град, у дер­би­ју 29. ко­ла Ко­шар­ка­шке ли­ге Ср­би­је и оста­ли у тр­ци за јед­но од пр­ва два ме­ста на кра­ју шам­пи­о­на­та.

За дру­го ме­сто и АБА 2 ли­гу по­треб­на им је по­бе­да у по­след­њем ко­лу про­тив Мла­до­сти, као и по­раз Зла­ти­бо­ра или Спар­та­ка. Уко­ли­ко оба ри­ва­ла из­гу­бе, Вој­во­ди­на би евен­ту­ал­ним три­јум­фом по­ста­ла пр­вак КЛС.

Но­во­са­ђа­ни су не­што сла­би­је ушли у утак­ми­цу, по­го­то­во са на­па­дач­ке стра­не. Ни­је им по­ла­зи­ло за ру­ком да про­на­ђу пут до ко­ша ри­ва­ла, ко­ји је био не­што рас­по­ло­же­ни­ји у тим мо­мен­ти­ма. До­ма­ће је про­бу­дио Ду­шан Бе­слаћ, ко­ји је по­чео да ни­же по­е­не из раз­ли­чи­тих по­зи­ци­ја. Био је крил­ни цен­тар цр­ве­но-бе­лих не­ре­шив про­блем за ОКК Бе­о­град, па је на ње­го­вим кри­ли­ма еки­па Ми­ло­ша Иса­ков-Ко­ва­че­ви­ћа пре­у­зе­ла кон­тро­лу над утак­ми­цом.

Дру­ги пе­риод Вој­во­ди­на је од­и­гра­ла вр­хун­ски. Не­у­тра­ли­са­на је нај­ве­ћа сна­га Бе­о­гра­ђа­на - Ни­ко­ла То­пић, ко­ји се ни­је на­и­грао про­тив рас­по­ло­же­ног до­ма­ћи­на. Све­ли су Но­во­са­ђа­ни су­пар­ни­ка на са­мо 13 по­е­на у дру­гом квар­та­лу и на ве­ли­ки од­мор оти­шли са плус 12. Све је те­кло по пла­ну и у тре­ћој де­о­ни­ци. Си­гур­ном игром вођ­ство је одр­жа­ва­но, а на­ле­ти ОКК Бе­о­гра­да ни­су има­ли ефек­та. Ти ми­ну­ти про­те­кли су у ра­зно­вр­сној игри до­ма­ће еки­пе, по­што су се стрел­ци сме­њи­ва­ли, па го­сти ви­ше ни­су мо­гли ни да по­го­де ода­кле пре­ти опа­сност. Та­ко је по­сле по­е­на Сте­фа­на Ми­тро­ви­ћа Вој­во­ди­на оти­шла и на плус 18 сре­ди­ном квар­та­ла, да би у за­вр­шни­ци ма­ло по­пу­сти­ла.

Ме­ђу­тим, да се са ком­фор­ном за­ли­хом уђе у по­след­њих 10 ми­ну­та  по­бри­нуо се Урош Ба­њац, трој­ком са ско­ро по­ла те­ре­на на кра­ју тре­ће че­твр­ти­не.

По­том је усле­дио ве­ли­ки пад у игри ти­ма Иса­ков-Ко­ва­че­ви­ћа. То­пић је ушао у се­ри­ју, по­мо­гао му је Ми­ље­но­вић, та­ко да је ОКК Бе­о­град бр­зо ис­то­пио де­фи­цит и чак пре­о­кре­нуо у јед­ном мо­мен­ту. Ипак, до кра­ја су цр­ве­но-бе­ли смо­гли сна­ге да из­бег­ну дра­му и сла­вљен обез­бе­де бар тре­ћу по­зи­ци­ју на кра­ју шам­пи­о­на­та.

В. М. Пе­тро­вић

 

НО­ВИ САД: Ма­ла са­ла Спен­са, гле­да­ла­ца: 300, су­ди­је: Јов­чић (Бе­о­град), Пе­шић (Ле­ско­вац), Хаџић (Ста­ра Па­зо­ва).

ВОЈ­ВО­ДИ­НА: Ба­њац 9, Бе­слаћ 32, Пе­ша­ко­вић 2, Чам­па­ра, Јо­во­вић 9, Не­дељ­ков 5, Љу­би­чић 5, Га­ће­ша 13, За­гра­ђа­нин, Ша­јин 9, Ми­тро­вић 3, Ста­но­је­вић.

ОКК БЕ­О­ГРАД: Ми­ље­но­вић 22, Је­ла­вић 9, Са­марџиски 5, То­пић 21, Ма­ло­вец 7, Ми­лен­ко­вић 2, Вук­че­вић 8, Ми­лу­ти­но­вић, Па­у­но­вић, Жив­ко­вић, Ђу­ло­вић, Јо­вић 10.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести