Кокошков: Честитам момцима на свему, није било лако

ЕСПО: Селектор кошаркаша Србије Игор Кокошков честитао је својим играчима на победи против Финске у квалификацијама за Европско превенство 2022. године, као и на свему што су морали да прођу током ФИБА балона у Еспу.
Tanjug/Andrija Vukelić/Igor Kokoškov
Фото: Tanjug/Andrija Vukelić/Igor Kokoškov

Србија је синоћ победила Финску са 75:66 у 4. колу квалификација за ЕП, чиме је новембарски прозор завршила с победом након суботњег пораза од Швајцарске.

"Честитам мојим играчима за све оно што су урадили у претходних седам дана, који су били у овом балону, закључани у хотелу и што су одвојили време да играју за национални тим. Била је ово велика победа за нас, психолошки веома тешка утакмица за играње. Није било лако победиити Финску два пута у овим квалификацијама. Организована су екипа и воле да играју за репрезентацију", рекао је Кокошков јуче на конференцији за медије после меча.

У групи Е Грузија је прва са максималне четири победе, Србија је друга са скором 2-2, Швајцарска и Финска имају по тријумф и три пораза.

"Отворили смо добро утакмицу, у дефанзиви смо одиграли по плану. У нападу смо играли под притиском, имали смо много слободних бацања, што говори да ова утакмица психолошки није била лака. Победили смо и драго ми је што смо овај кошаркашки локдаун и путовање завршили победом", закључио је Кокошков.

Репрезентативац Марко Симоновић такође је честитао екипи на победи и великој борби.

"Велика и важна победа за нас. Играли смо против доброг тима, против играча који воле да играју за национални тим. Тешко је два пута победити исти тим у оквиру истог прозора. Честитам свом тиму, показали смо карактер, борили смо се. Имали смо контролу меча током свих 40 минута", рекао је Симоновић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести