Кошаркаши Црвене звезде први финалисти Купа Кораћа

НИШ: Кошаркаши Црвене звезде пласирали су у финале Купа Радивоја Кораћа, пошто су вечерас у Нишу у првом полуфиналу победили Мегу 72:53.
s
Фото: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/bs

Звезду је предводио Никола Калинић са 15 поен, Нејт Волтер се додао 12, колико и Никола Ивановић, а у тиму Меге истакао се Карло Матковић са 15 кошева.

У репризи прошлогодишњег финала, екипа Владирмира Јовановића боље је отворила меч, повела 6:0, али су након тога актуелни освајачи Жућкове левице консолидовали и брзо дошли до изједначења.

До краја деонице Мега успела да оде и на двоцифрену предноста (21:11) али су изабраници Дејана Радоњића смањили и са заостатком од шест поена ушли су у других 10 минута (21:15).

Већ на старту Мега је повећала предност на плус осам, али је уследило буђење Звезда која је брзо исптопила вишак ривала, а након тога и дошла до предности коју је успела да сачува и у друго полувреме ушла са 39:33.

Све наде изабраника Владимира Јовановића угашен су почетком трехе четрвтине, када је Звезда направила серију и у једном тренутку одлепила се на плус 14.

До краја меча та предност је ишсла је до највећих 19 поена предност, којом је и завршен меч.

Кошаркаши Звезда у финалу сутра од 21 сат играће са бољим из дуела Партизан-ФМП, који почиње вечерас од 21 сат.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести