Кошаркаши Војводине надомак великог подвига у КЛС

НОВИ САД: Четвртим тријумфом у низу кошаркаши Војводине довели су себе у позицију да се боре и за прво место на крају Кошаркашке лиге Србије.
v
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Победа над ОКК Београдом са 87:84 у дербију 29. кола била је нови показатељ добре форме Новосађана. Црвено-бели су се сада изједначили са Златибором и Спартаком на првом месту табеле са скором 21-8. Како са оба тима имају негативан међусобни скор, то значи да им је за пласман на прва два места и улазак у АБА 2 лигу потребан кикс једног од два конкурента, уз победу у последњем колу против Младости. У случају пораза обе екипе, Војводина би евентуалним тријумфом завршила првенство и као прва.

Тренер Новосађана Милош Исаков-Ковачевић рекао је да је задовољан игром његовог састава у већем делу утакмице против "клонфера".

– Изузетно ми је драго што смо уписали важну победу. Играли смо одлично тридесетак минута, да би пред крај треће четвртине на плус 18 кренули са грешкама, које нам се понављају. То се дешавало и против Бурсе у пријатељској утакмици, где смо 35 минута били конкурентни, па су отишли на плус 17. Дешавало се против Меге, против Златибора, целе године. Управо због тога смо били приморани да уведемо три висока играча и смањимо дриблинг, да тежиште игре пребацимо под кош, где смо имали предност – објаснио је млади стручњак тактику против Београђана.

Један од главних разлога победе је тај што је водећи двојац ривала био неутралисан током три четвртине.

– Укус је помешан након ове победе, јер смо фантастично играли већи део меча. Контролисали смо њихове најбоље играче Миљеновића и Топића. Имала је публика и шта да види. Честитао бих играчима на победи, захвалио се граду на пуном Спенсу. Тренутна ситуација је таква да делимо прво место и да нам је неко то понудио пре почетка сезоне, сигурно бисмо то прихватили – рекао је Исаков Ковачевић.


Почаствован што води У16 селекцију

Тренер Војводине Милош Исаков-Ковачевић недавно је постављен за селектора У16 репрезентације Србије.

– Пресрећан сам и почаствован што сам добио прилику да генерацију са којом сам радио прошле године водим и на званичном такмичењу, на Европском првенству ове године. Један од мојих снова је остварен када сам преузео Војводину, ово је сад неки други, који је за мене посебно битан. Велика одговорност је у данашње време учити децу многим стварима, како на терену тако и ван терена. Једва чекам да се та генерација 07 представи на такмичењу у најбољем издању и да представља нашу кошарку. Изузетна ми је част – поручио је селектор генерације У16.


Бек Војводине Никола Пешаковић такође се осврнуо на празан ход током једном дела сусрета.

– Веома битна победа за нас, да наставимо победнички низ и да сачекамо резултате у последњем колу, па да видимо шта ће да се деси. Имали смо утакмицу у својим рукама, али смо опет неким грешкама које нам се често дешавају увели утакмицу у неизвесну завршницу. То не сме да нас прати, пошто смо искусна екипа. Честитао бих ОКК Београду на одличној игри. Најталентованија су екипа у лиги, желим им сву срећу. Такође бих честитао и саиграчима – навео је Пешаковић.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести