Кошаркаши Воше данас (18) играју у Чачку: Не стрепе од абалигаша

НОВИ САД: После врло доброг издања у поразу од Меге у претходном колу, кошаркаше Војводине данас очекује нови сусрет против абалигаша.
k
Фото: Koča Jovović veruje u svoj tim/Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Овај пут, Новосађани ће у Чачку, у трећем колу Б групе Суперлиге, одмерити снаге са Борцем и покушати да му помрсе рачуне у борби за врх табеле, на који тим Дејана Мијатовића претендује. Борац је, за разлику од данашњег ривала, још увек без иједне утакмице у шампионату. Разлог је бараж за опстанак у АБА лиги. Учешће у елитном друштву Јадрана и наредне сезоне изборено је против Хелиоса, па Чачани сада могу мирно да се посвете обавезама у домаћем такмичењу.

Тренер Војводине Милош Исаков-Ковачевић нагласио је у чему види кључ предстојећег окршаја.

– Сви знамо колико је тешко победити у Чачку. Претходна утакмица против Меге мора да нам послужи као велика школа за још један меч против фаворизованог супарника, а на нама је да кроз већи број квалитетних минута, него што смо имали до сада против оваквих ривала, пробамо да будемо конкурентни у што већем делу сусрета и да пробамо да извучемо позитиван резултат – рекао је стратег црвено-белих.

Плејмејкер Новосађана Коча Јововић истакао је да његова екипа не планира да се преда у хали крај Мораве.

– Даћемо максимум, тренирали смо добро. Играмо против тима који је обезбедио опстанак у АБА лиги, након чега је дошло до одређених промена у њиховом саставу, чиме се наше шансе повећавају. Идемо у Чачак да пробамо да победимо – навео је Јововоић.

Утакмица између два тима на програму је данас од 18 часова. Војводина је на скору 1-1 у Б групи, док је Борац без учинка.

В. М. П.

А група

ФМП – ОКК Београд 95:91

Спартак – Златибор синоћ

Б група

Мега – Металац синоћ

Борац – Војводина (18)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести