Партизан бољи од Задра за девету победу у низу у АБА лиги

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана победили су вецерас Задар 87:60 (12:13, 31:13, 18:18, 26:16) у 17. колу АБА лиге у хали "Александар Николић".
košarkaši Partizana Foto:  KK Partizan
Фото: Foto KK Partizan

Актуелни лидер на табели регионалног такмичења вецецрашњим резултатом наставио је тријумфални низ и дошао до девет узастопне победе, па сада има скор 14-3.

Екипа Задра претрпела је 13 пораз и налази се тренутно на последњем месту на теби.

Најефикаснији у победничком тим били су Џејмс Мекаду и Огњен Јарамаз по са по 13 поена, Урош Трифуновић убацио је један мање, док је Новица Величковић додао 10.

У тиму Задра предњачио је Стефан Фундић са 19 кошсева.

Први пет минута меча обележила је несигурна и неефикасна игра обе екипе, које су у том временском интервјау успеле да постигну само три поена.

Уследила је егал игра, играло се кош за кош, али су кошаркаши Задра после прве четвртине имали плус један.

Друга деоница донела је буђење домаћих кошаркаша, које су покренули Гордић и Бирчевић, а на прави начин све то испратио је Јарамаз.

Задрани су прикључак држали, али је средином четвртине домаћин преломио меч, након чега је уследило повећање разлике, а предност црно-белин на полуврему је износила 17 поена вишка.

Почетак другог полувремена протекао је у знаку разиграног Партизана, који је конце игре држао у својим рукама, а у једном тренутку имали су плус 24.

У одлучујућих 10 минута ушли су са вишком од 17 поена, имали су и плус 30, на крају су славили са вискоких плус 27.

Навијачи Партизана поставили су транспаренте подршке Србима из Црне Горе.

Транспарент "Изгубиш ли љубав, изгубио си много. Изгубиш ли веру, изгубио си све. Подршка браћи из Црне Горе" и натпис "На Ловћену Његош спава, најсигурнија српска глава" постављени су на трибинама у некадашњем Пиониру, а чуло се и увредљиво скандирање председнику Црне Горе Милу Ðукановићу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести