ПОСЛЕ НАПОРНОГ АБА 2 БАЛОНА Војводина данас против Слоге

После напора у АБА 2 лиги и половичног учинка у две утакмице (победа против бањалучког Борца и пораз од Подгорице), кошаркаши Војводине данас од 16 часова у Великој сали Спенса играју против краљевачке Слоге у 15. колу Кошаркашке лиге Србије (КЛС). Новосадски тим је лидер на табели домаћег шампионата, са 12 победа и два пораза, док су Краљевчани на скору 4-10 и налазе се на самом зачељу.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Крилни кошаркаш Војводине Урош Бањац навео је да његов тим не очекује лак задатак.

– Следи утакмица против екипе која је у првом делу сезоне имала неколико несрећних пораза, губили су у неизвесним завршницама два или три пута, тако да њихов тренутни скор не осликава реално стање на табели. Што се нас тиче, морамо да покажемо реакцију на пораз који нам се десио у АБА 2 лиги против Подгорице и да календарску годину завршимо победом – поручио је Бањац.

Тренер Новосађана Милош Исаков-Ковачевић указао је на одређене промене код наредног ривала.

– Последња утакмица ове године. Имамо привилегију да пред нашим навијачима угостимо ривала и позивам их да нам помогну да дођемо до позитивног резултата. Ривал је изузетно квалитетан и изузетно добар. Играју изузетно добру тимску кошарку и први су у лиги према броју асистенција по мечу, скоро 20 је њихов просек. Знају да "деле" лопту, да укључе велики број играча у нападачке поене и на нама је да пробамо од самог старта да одиграмо чврсту одбрану, наметнемо ритам и будемо спремни на све њихове замисли због тога што је дошло до промене тренера код њих. Марко Димитријевић, који је радио сјајан посао није више на клупи, а уместо њега Слогу воду Саша Ђорђевић, његов доскорашњи помоћник. Вероватно је додатно надоградио екипу са замислима и минијатурама, што се видело као позитивни ефекат за њих, јер су у претходном колу убедљиво победили Нови Пазар – истакао је млади стручњак.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести