Шакота: Размишљамо само о Радничком

НИШ: Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота, пред завршницу Купа Радивоја Кораћа, рекао је да његов тим размишља само о првој утакмици сутра против Радничког са Црвеног крста.
sakota, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Vučković, arhiva/Драган Шакота
Први ривал црвено-белих је београдски Раднички са Црвеног Крста, славни клуб који се тренутно такмичи у другој лиги Србије и који предводи неколико врло искусних играча.
"Специфично такмичење према коме морамо да покажемо респект. У националном Купу свим имају право да размишљају о трофеју и то сам лично доживео још 1987. године када сам водећи екипу из Прве Б лиге стигао до трофеја у конкуренцији клубова који су на папиру били много јачи. Од тада сам научио да сваком противнику треба указати пуно поштовање. Такмичење јесте такво да ће се играти узастопне утакмице али за нас је то ове сезоне већ устаљена пракса да играмо у том ритму. Размишљамо само о Радничком и првој утакмици на турниру“, рекао је Шакота за клупски сајт.
Тренер црвено-белих на завршници купа неће моћи да рачуна на Грка Стратоса Перпероглуа због квоте од четири станца, а у свом саставу имаће и Чарлса Џенкинса који већ годинама поседује српски пасош, док је српски држављанин постао и бек Кевин Пантер који уз америчко држављанство сада поседује и српско.
Првотимац Владимир Штимац истиче да је екипа изашла из тешког циклуса у коме су одиграли чак пет утакмица.
"Први меч је против београдског Радничког, на папиру смо фаворити, али имају неколико врло искусних играча и треба максимално опрезно приступити тој утакмици. Да се не понављамо сваке године, зна се у ком формату се игра Куп, три утакмице у 3-4 дана, али и могућност да се освоји трофеј. Идемо утакмицу по утакмицу, наш циљ се зна, али нисмо једини који желе трофеј и то у непредвидивом такмичењу какав је Куп Радивоја Кораћа“, рекао је Штимац.
Његов саиграч Огњен Добрић каже да је Куп Радивоја Кораћа је увек важан, али и да не треба заборавити да се играју три утакмице у кратком временском размаку, и као такав је увек специфичан и доноси изненађења.
"Имали смо врло напоран период иза нас, сада треба да се припремимо у ходу за нове изазове који нас очекују у наредних неколико дана. Не треба гледати много унапред, морамо једноставно да идемо утакмицу по утакмицу. Борићемо се, имамо наше циљеве, али имају их и други на овом турниру“, рекао је Добрић.
Четвртфинални меч Купа између кошаркаша Црвене звезде и Радничког игра се сутра од 17 сати у нишком "Чаиру".
EUR/RSD 117.1484
Најновије вести