Србија без Калинића и Недовића на ЕП

БЕОГРАД: Српски кошаркаши Никола Калинић и Немања Недовић због повреда неће играти на Европском првенству, потврдио је данас селектор Александар Ђорђевић.
kosarkasi fonet
Фото: FoNet

Калинић и Недовић наставили су низ пехова "орлова" са повредама од почетка припрема, након што су раније отпали Марко Симоновић, Мирослав Радуљица и Милош Теодосић, а нема ни Немање Бјелице и Николе Јокића.
"Недовић и Калинић су последња два играча која су отпала. Јутрос смо направили последњу контролу и резонанцу, леђа Николе не могу да издрже велики физички напор. Недовић није одрадио њедан контакт тренинг, а имали смо и са стране његовог клуба притисак. Ипак, идемо као јака целина и група која ће тражити шансу на Европском првенству", рекао је Ђорђевић новинарима пред полазак на пут.

Како на нагласио, Ђорђевић у Истанбул најбоље српске кошаркаше у овом тренутку, не рачунајући повреде.
"Са нама је 12 најбољих који желе да играју за репрезентацију, а нису повређени. Наша је дужност и обавеза да се боримо за медаљу".
Селектор, упркос бројним повредама, не скида терет притиска са својих изабраника.


Мачван: Са Салетом увек притисак; Богдановић: Преузећу одговорност

БЕОГРАД: Српски кошаркаши Милан Мачван и Богдан Богдановић поручили су да, упркос бројним повредама, верују у успех на Европском првенству.
"Кад се ради са Салетом (селектор Србије прим. аут) увек постоји притисак, има лудачку енергију, он је наш духовни вођа. Пуни смо оптимизна и верујем да ћемо направити добар резултат", рекао је Мачван новинарима дан пред полазак у Истанбул.

Мачван је истакао да је екипа спрембо дочекује ЕП.
"Очекује нас Летонија, добра су екипа на челу са Порзингисом, ту су још Стрелнијекс, Тима, браћа Бертанс... Да ли могу на Порзингиса? Не бежим од судара", поручио је крилни центар Бајерна, уз констатацију да међу "орловима" влада одлична атмосфера.
Шутер Сакрамента Богдан Богдановић спреман је да преузме одговорност.

"Ова година је специфична за нас због повреда, природна селекција се направила, али шта је ту је. Идемо да се боримо. Превазишао сам оптерећење, спреман сам да преузмем велику улогу", рекао је Богдановић.
Богдановић каже да не жели калкулације и избор противника у нокаут фази, већ све победе.

"Сале нам улива невероватну дозу самопоуздања, али ми је криво због повреда, баш зато што су се проредила првенства. Идемо полако, од меча до меча", закључио је Богдановић.

"Није за нас притисак нешто чудно, зато смо на овако високом нивоу, без тога остваривање циљева није могуће. Притисак је у нама и у начину на којем представљамо Србије на шампионату. Сваку утакмицу идемо на победу и свака је важна. Многе екипе су амбициозне и најављују борбу за медаље. На нама је да гледамо свој пут, имамо квалитет и добру тимску хемију", поручио је Ђорђевић.


Србију ће на ЕП представљати: Стефан Јовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Марко Гудурић, Бранко Лазић, Владимир Лучић, Стефан Бирчевић, Милан Мачван (капитен), Владимир Штимац, Огњен Кузмић и Бобан Марјановић.
Српски кошаркаши у петак почињу наступ на ЕП против Летоније, дан касније састају се са Русијом, а потом са Турском (4. септембар), Великом Британијом (5. септембар) и Белгијом (7. септембар).

Калинић: Срби лудаци, памет у главу и срце на терен

Никола Калинић огласио се путем друштвене мреже Твитер, после саопштења да због повреде леђа неће бити у могућност да помогне националном тиму на Евробаскету.

Играч Фенербахчеа је на Твитеру прво написао – сада је и званично, веома ми је жао што морам да вам саопштим да нећу играти на Евробаскету. Све најбоље желим тиму, покажите им ко смо!

Два минута после тога уследио је и твит ко је гласио – Срби лудаци, само јако, памет у главу, и срце (и још нешто) на терен!

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести