Звезда савлада ФМП, води са 2:0 у победама

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде дошли су на корак од одбране титуле првака Србије, пошто су у финалној серији повели са 2:0 вечерашњом победом над ФМП-ом у Железнику 68:62 (10:20, 29:14, 18:16, 11:12).
kk crvena zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Звезда је победила захваљујући одличној партији yејмса Фелдина, али јој је помогло и то што је ФМП очајно чувао лопту током меча.„Пантери” су продали 19 лопти што је комбиновано са лошим шутем са спољних позиција у тврдом и, за гледање лошем мечу, коштало домаћина.

Ни црвено-бели нису били знатно бољи пошто је Звезда изгубила 14 лопти. Најефикаснији на терену био је Фелдин са 24 поена. Пратио га је Ален Омић са 15.На другој страни су најбољи били Драган Апић са 14 и Немања Ненадић са 12 поена. Сви су од споменутих шутирали лоше осим Фелдина који је погодио 9 од 15 својих шутева.

Лоше је кренуло по Звезду. ФМП је био мотивисан у одбрани и у првој четвртини је што блокадама Мајкла Оyија, што добрим контрама успео да поведе са шест поена предности.Већ до краја прве четвртине, „пантери” су имали и резултат и контролу игре. Изабраницима Миленка Топића је требало времена да се разиграју и био им је потребан Фелдин, који је већ до 16. минута помогао Звезди да преполови предност ФМП с почетка друге деонице.

Црвено-бели су прву предност направили у финишу полувремена када је Рочести погодио са полудистанце са 33:31 после чега је уследила минијатура Фелдина и две тројке за 39:34 у корист Звезде на полувремену.  Трећа утакмица између ФМП -а и Црвене звезде игра се у у понедељак у Железнику.

 С. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести