ЦЕВ куп: Војводина гостује Ресовији у реванш-утакмици осмине финала

ЖЕШОВ: Одбојкаши Војводине НС семе данас играју реваншутакмицу осмине финала ЦЕВ купа против пољске Ресовије.
vosa resovija
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

После 14 сати пута Новосађани су стигли у Пољску, где их је дочекала нова непријатност пошто су тек после 21 час ушли у хотел, па су пропустили тренинг.

„Нажалост, нисмо стигли на тренинг због дугачког пута. Готово шест сати смо ишли до Будимпеште, а после тога смо скоро на излазу из Мађарске имали пех. Због саобраћајне несреће, која се десила испреднас, два сата чекали смо да би наствили. Но, на такве ситуације не можемо да утичемо. Важно је да се добро одморимо и ваљано припремимо за утакмицу“, рекао је шеф стручног штаба Неџад Османкач по доласку у Жешов.

Пољска важи за једну од великих одбојкашкијих нација, због квалитета лиге, организације клубова, буyета, популарности овог спорта, улагања, атмосфери и масовним посетама утакмица. Ресовија свакако спада у сам врх пољских екипа, те нема сумње да ће дуел са Војводином бити одбојкашки празник.

Прву утакмицу у Новом Саду Ресовија је добила са 3:1.Реално гледајући, пољски тим је велики фаворит да прође у наредни круг, не само што има победу у првој утакмици, него и зато што је реч о веома квалитетном сасатву. Но, чуда у спорту се догађају, па даровита екипа из Новог Сада има право да верује да може да изненади великог ривала.

„Сви играчи који су дошли у Пољску здрави су и спремни за утакмицу. Дошли смо да играмо са великом европском екипом, која је међу десет најбољих на Старом континету. Ми смо на ранг листи 37, што довољно говори о њиховом и нашем рејтингу. Међутим, то је за нас велики изазов, посебно за младе играче. Сада је прилика да покажу потенцијал. Не сумњам да ће све бити на високом нивоу, јер се у Пољској овај спорт воли. Клуб је одличан ориганизатор, играчи су љубимци града, имају свој фан- клуб и традиционално добру атмосферу у хали.Намера нам је  да играмо добро, храбро и растерећено.Какав ћемо резултат постићи остаје да се види“, казао је Османкач.

Утакмица у Жешову почиње у 18 часова.

Марко Ристић

Капитен Милош Вемић: Прилика да покажемо шта знамо

Капитен Милош Вемић добро познаје пољску одбојку, јер је играо у екипи Бјалско Бјала. Он очекује занимљив и квалитетан меч, али и полетну и храбру партију своје екипе.

„Имао сам прилике да играм у хали у којој ћемо одмерити снаге са домаћином. Публика у Жешову важи за једну од најбољих публика у Пољској, навијачи су увек уз свој тим и не праве разлику између ривала. Већина њих има годишњу карту, па је јако мало улазница у слободној продаји. Атмосфера је заиста лепа и уживање је играти у тој хали.Мислим да то и нас треба да мотивише да се покажемо у најбољем издању. По мом мишљењу, ово ће бити тотално другачија утакмица од оне у Новом Саду. Овде треба да одиграмо растерећено. Велика је прилика за наше младе момке да покажу шта знају, да осете како је играти у оваквој атмосфери. То никако не сме да буде кочница, него мотив више и замајац“, сматра Вемић.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Ресовија има одличан резултат из првог меча, али искусни примач Војводине сматра да то не треба да омете његову екипу да одигра квалитетну утакмицу.

„Домаћин има квалитет, публику, победу из прве утакмице, али ми треба да уђемо у меч без респекта, као да је први и као да пре њега није било ничега. Морамо пробати да наметнемо наш ритам, да нападнемо сервисом, јер се у првом сусрету видело да лаганим сервисом против такве екипе не можемо ништа да учинимо.У Новом Саду смо одиграли заиста квалитетно, сада треба напасти, побољшати мало и одбрану и тражити своју шансу. Ако буде наш дан можемо бити врло неугодни ривал оваквом тиму.Умор више не може бити изговор, на оваква путовања смо навикли, а имали смо овде довољно времена да се регенеришемо и спремимо. Ова утакмица може бити лепа увертира у нове важне мечеве који нам следе“, казао је Милош Вемић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести